Blev så sugen på att virka

när jag hittade denna fina virknål i Gävle förra veckan.

Plockade fram lite Kureyon som jag haft liggandes i skåpet ett bra tag. Förstår inte riktigt hur de hamnat i mitt skåp för jag tycker inte att nystanen ser speciellt vackra ut, de liknar mest vattenfärgslådan efter att barnen blandat fritt (blandar man tillräckligt många färger blir det mesta gråbrunt) med lite stickigt gult och illturkos.
Döm om min förvåning när jag ser garnet uppvirkat, tycker att det blir riktigt läckert (måste sett det uppstickat/uppvirkat). Jag planerar att virka en Granny Cardigan. Tyvärr visade sig virknålen vara för liten så den får vila. Tyckte jag tog i när jag valde 5½ mm till ett garn som brukar behöva 4½ mm, men 7 mm visade sig passa bra till mitt handlag/garn/virksätt/projekt.

,

9 Responses to Blev så sugen på att virka

 1. Anonymous 16 november, 2010 at 10:07 #

  Ja tänk va mycket konstigt man kan hitta i lådorna, saker som man inte hade en aning om varför man köpt.. Men det här ska verkligen bli spännande att se växa fram. Du har hittat ett riktigt snyggt mönster! /Birgitta

 2. Handarbete/Pyssel 16 november, 2010 at 10:28 #

  Ja, en del garner går inte att föreställa sig när de ligger nystade. Man måste sticka/virka något av det!

  Själv fick jag sålt en påse garn igår, sånt där som inte borde finnas i mina garngömmor. Skönt att vara av med det nu!

 3. Maria 16 november, 2010 at 11:52 #

  Så läckert det blev. Där ser man, vad ett nystan kan överraska en!

 4. Medea 16 november, 2010 at 12:19 #

  Ja, det blev ju jättesnyggt uppvirkat!.Kul virknål. Var den skön att virka med? För jag antar att det är det den ska vara.

 5. Ulla-Bella 16 november, 2010 at 15:22 #

  Så flotte fargeeffekter det ble:)

 6. ToveB 16 november, 2010 at 19:32 #

  Spännande nål! Tror du att man kan få titta lite på den imorgon? 🙂

 7. Boel 16 november, 2010 at 23:15 #

  Läcker virknål och läckert virkprojekt. Lurigt med garn ibland, det som ser fint ut på härva blir inte så fint uppstickat och tvärtom.

 8. Äldsta Dottern 17 november, 2010 at 07:19 #

  knäpp dotter tycker att virknålens skaftlikan en tandborste! Men snyggt blev det i alla fall
  Puss

 9. Marias garnhändelser 17 november, 2010 at 09:29 #

  Tove! Tar med nålen till NM ikväll:-)
  Dotter! Gömmer nålen när du skall borsta tänderna:-D