Brickbandsvävningskurs moment 4

I moment 4 skall vi bara varpa och bricka ett nytt band (tänk att jag kan säga BARA om dessa moment, det hade jag inte gjort för en månad sedan), så jag började med att väva ett band av de två extravarparna jag gjorde.
Det började inte så bra, det svarta garnet gick av (det kändes som om det andra, hårdare ullgarnet slet på det lite fluffigare svarta garnet) och det var nära att storsaxen åkte fram, men till slut löste det sej (jag kom på ett sätt att trassla ut varpen på ett mjukare sätt – antagligen så man egentligen skall göra) och gick riktigt bra.På slutet klippte jag bort de svarta trådarna (förutom i kanten) bara för att se vad som hade hänt om jag tagit bort dem i början. Jag är glad att jag sansade mej och lyckades behålla dem, bandet blev verkligen vackert. Kan tänka mej att göra det i tunnare garn (så att det blir smalare) och använda det för att dölja klippkanterna i en stickad kofta. Mönstret till bandet kommer härifrån, jag har bara gjort det smalare.  Det nya bandet, som har tomma hål, skall vi fortsätta att väva på i nästa moment. Det ser inte så spännande ut, jag är inte ens säker på om jag gjort rätt, det var kanske inte så bara. Ser fram emot att lära mej att väva så att även detta blir fint.