Det funkade helt OK

Det gick bra att sticka Irish Rover i bilen trots det mörka garnet och alla de små flätningarna. Mönstret var ganska lätt att lära sig, enda problemet är att garnet, och de lite grövre stickorna gör tröjan ganska tungstickad, det gäller att ta paus ibland.

När vi kom till Lund hade jag stickat halva kroppen.

När vi kom hem var kroppen nästan klar, en provning (som inte genomfördes i bilen) säger ett par centimeter till då jag vill ha en lite längre tröja än vad originalmodellen har (och väl hemkommen kan jag se att jag har garn så att det borde räcka till det). Min varvtäthet är en helt annan än beskrivningens så jag har fått lägga till en hel del varv av den anledningen. Jag har dessutom hoppat över minskningarna i sidorna och gör min tröja helt rak.

Hann också påbörja en ärm. Jag låter en mönsterrapport löpa upp över ärmen, än så länge är det oklart hur jag får det att funka i halskanten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *