Inte mycket kvar

Båda ärmarna på Paul Klee-koftan är färdigstickade!

Jag syr, eller snarare tråcklar med bomullsgarn för att lätt kunna se var jag skall sy.

Jag syr 2 sömmar på var sida, en raksöm och en smal zigzag.

Jag drar bort bomullstråden när jag sytt.

Jag brukar lägga en bordstablett inuti koftan innan jag klipper, för säkerhets skull. Sedan tar jag ett djupt andetag och klipper mellan sömmarna.

Uppklippt.

Se vad vackert oket är från avigsidan.

Sedan är det dags att plocka upp för och sticka framkanter, en del gör detta innan de klipper, det passar inte mej.
Jag är lite petig när det gäller framkanter, vill att de skall ”hålla” lagom mycket. Jag brukar mäta varvtäthet på det slätstickade och antal maskor på en lagom sträckt resårmudd för att få fram hur jag skall plocka upp maskor. Tex betyder 40 varv och 30 maskor (30/40 = 0,75) att jag skall plocka upp maskor i 3 varv och sedan hoppa över 1 varv (jag plockar upp i 75% av varven).

Jag stickar framkanten där knapparna skall sitta först, använder stickmarkörer för att se så att knapphålen hamnar rätt. Markörerna får sitta kvar tills jag sytt i knapparna (gillar att de sitter mitt emot varandra).

Lyckades ”shoppa” knappar hemma i knapplagret. Nu saknas bara ett band att dölja klippkanten med, funderar på att väva ett på min grisgrind.