Tack alla rara

Tack för alla rara kommentarer, det värmer i eländet.
Det verkar som om det är någon som specialiserat sig på att göra inbrott i småbutiker i området. Vad jag vet fick 4! butiker i kvarteret påhälsning bara denna natt. Det är helt otroligt. Det verkar vara svårt för polisen att få upp spår och jag tror att enda sättet är att boven, för allt tyder på att det varit samma person vid de 4 tillfällen jag fått påhälsning de senaste veckorna, tas på bar gärning. Det konstiga är att ingen i området har hört av sig till polisen. Det verkar ju lite konstigt att ingen hört eller sett något när det krossas rutor i parti och minut.
Efter att jag röjt upp i butiken verkar det inte vara så mycket som är stulet eller förstört, mest småsaker. Värst är att jag blivit av med min dator med bokföring, mail, adresser, foton, beskrivningar, allt! (och som alltid när sånt här händer är det lite länge sedan backup gjordes – att man aldrig lär sig) och kameran, så det blir väl lite si och så med bloggandet ett tag framöver. Konstigast är att Åkes fadderson Lillåke är borta.
Har läst i Yarn Harlots bok (Things I learned from knitting) att startitis är bra för det mesta (eller så ger mina begränsande språkkunskaper tolkningen) så som tröst startatde jag en enkel sjal igår kväll i ett vackert garn (eldigt orange/ceris) som jag fått i present av en rar stickvän.

,

13 Responses to Tack alla rara

 1. Satoko 19 november, 2009 at 09:35 #

  Så tråkigt…Hoppas att polisen kan ta boven snart!

  Kan du inte sätta galler eller något?

  Tur att du har stickning som ingen ta från dig!

 2. Marie 19 november, 2009 at 10:09 #

  Usch, usch vad tråkigt! Känner igen det där med bokföringen och avsaknaden av back-up från när vi hade inbrott. Hoppas verkligen att polisen lyckas lösa detta. Startitis låter jättebra, du har ju lärt mig att det hjälper mot allt (nästan i alla fall).

 3. Soili 19 november, 2009 at 10:15 #

  Jag vill bara SKRIKA rakt ut…..Vad är det för samhälle vi fått????????
  Det måste kännas hopplöst.
  Vad är det för butiksägare som inte anmäler ett inbrott ?????Har dom resignerat ???Det får man ALDRIG,ALDRIG, göra.Då kan ju tjuven fortsätta i lugn o’ ro.
  Bra att du har startits,så du kommer på fötter igen.
  Kram.

 4. Borntoknit 19 november, 2009 at 10:29 #

  Man tycker att det borde sättas in lite extra resurser för att lösa det här problemet som drabbar alla småbutiker runt Mariatorget gång på gång.

  Inbrott sätter sina spår även själsligen. Tråkigt att Lill-Åke är borta. Såg att mini-Åke låg kvar…

 5. Asplund 19 november, 2009 at 11:41 #

  Ofattbart. Så jobbigt att bli av med datorn också! Opersonliga saker kan ju gå att ersätta, men när en massa arbete måste göras om… Stackars dig.

  Startitis var ett nytt ord för mig – och vilket bra!

 6. Mia stickar 19 november, 2009 at 12:22 #

  Jag säger som Soili, vill bara skrika rakt ut! Varför gör folk såhär? Förstår dom inte vad dom ställer till för ägarna, kan det vara värt det? Jag fick ju möjlighet att besöka din butik förra veckan och du har så mycke fint! Köpte en massa fint sjalgarn. Hoppas du fann nån tröst i din nya stickning!

 7. Inger Ohlsson 19 november, 2009 at 16:52 #

  Kära Maria
  jädrans skurkar
  de ska passa sig våra stickor.
  kram
  Inger

 8. Effie/Solfjäder 19 november, 2009 at 17:13 #

  Bovarna vet inte hur ont det gör att få en 2 mm sticka i rumpan helt klart! Himla otur du haft med alla dessa inbrott, vad tror de skurkarna att du har en hel förmögenhet gömd bland nystanen??? Hoppas du kan komma vidare och lägga även detta tråkiga bakom dig.

 9. Karin 19 november, 2009 at 19:37 #

  Vad tråkigt med inbrott! Jag vet känslan av vanmakt och ilska mot de som inte kan hålla sig till sina egna saker. Blir så förb…
  Hoppas du det löser sig med bokföringen och sånt.

 10. Susanne 20 november, 2009 at 00:06 #

  Det är så eländigt att klockorna stannar!!! Hoppas, hoppas att ordningsmakten lyckas gå till botten med dessa marodörer. Vi vill ju ha våra små fina lyckoaffärer kvar. Håll ut, man måste tro på att allt ordnar sig och att dom är snälla mot Lill-Åke

 11. Eldstickan 20 november, 2009 at 12:09 #

  Fy vad trist! Hoppas de får ta på bovarna…Otroligt vacker sjal du gör, bra med lite tröststickning!

 12. Åsa i Skuttunge 20 november, 2009 at 23:19 #

  – så oerhört trist och tråkigt för dig..och lill Åke! som sagt varför lär man sig aldrig det där med back-up?! Bryta ihop..och gå vidare…?

 13. sticka med mera 21 november, 2009 at 01:22 #

  Maria, så meningslöst! Kan bara beklaga! Ulla