Workshops och föreläsning med Charlotte Kaae

 Färgstarka Charlotte Kaae kommer till Stickholm och lyser upp januarimörkret lördag och söndag 17 – 18 januari 2015

Charlotte är en av Danmarks mest färgstarka designers. Vi har lyckats locka henne att komma till Stickholm för att sprida sin inspiration och kunskap i form av fyra olika wokshops och föreläsningar. Tillfället är unikt och antalet platser begränsat. Läs gärna mer om Charlotte på hennes hemsida, http://knittingbykaae.blogspot.se/._MG_1506

[box border=”full”]Lördag  10 – 13 Grafisk gobelin/rätstickad intarsia
Charlotte stickar intarsia med ett nytt och grafiskt uttryck, hon använder olika garner och strukturer för att uppnå önskad effekt. Alla stickar efter samma ytterramar, men får möjlighet att designa ett eget mönster för att sedan översätta det till tekniken. Tag med stickor i olika grovlekar från 3 – 5 mm, sax, nål, anteckningsmaterial kan också vara bra att ta med. Övrigt material ingår.
Pris 400 kr per deltagare, fika ingår.  [/box]Profilfoto CharlotteKaae

[box border=”full”]Lördag 14 – 17 Inspirationsföreläsning/koffertshow
Charlotte berättar om sitt liv som stickerska, hur hon tänker när hon designar och vad som inspirerar henne när hon skapar sina modeller, och framför allt pratar hon om FÄRG! Charlotte kommer att visa modeller från sina böcker “Krydret strik”, “Dimserier” og “Strikke og Mal” (den sista har ännu inte kommit ut).
Pris 300 kr per deltagare, fika ingår. Det kommer att finnas böcker och stickkits att köpa efter föreläsningen.[/box]MuddarMedBoblerKlara1
[box border=”full”]FULLBOKAD Söndag 10 – 13 Krydret strik med magiska nystan
Charlotte pratar om hur färger påverkar varandra, vilka regler som finns och hur man kan bryta dem. Vi väljer färger, lär oss hur man gör magiska nystan och påbörjar en pulsvärmare med ”boblekant”. De magiska nystanen gör att man får ett mer spontant färgbyte och med färgvalet påverkar man själv hur vilt uttrycket blir. Tag med strumpstickor 4,5 – 5,5 mm (eller rundsticka 80 cm om du vill prova magic loop), sax, nål, anteckningsmaterial kan också vara bra att ta med. Övrigt material ingår. Pris 400 kr per deltagare, fika
ingår.[/box] IMG_0462[box border=”full”]
Söndag 14 – 17 Kreativa Giga-snoninger/Giga-flätor
Giga-flätor är ännu en av Charlottes kreativa och inspirativa tekniker. Man utgår från ett underlag med enkla flätor och sedan flätar man vidare med I-cords i glada färger. Tag med stickor 7 mm och strumpstickor 5 mm, sax, nål och flätsticka, övrigt material ingår.
Pris 400 kr per deltagare, fika ingår.  [/box]

För att få utbyte av workshopsen bör du ha en viss stickvana och behärska räta och aviga maskor, till föreläsningen behövs inga förkunskaper. Har du frågor, tveka inte att maila! Charlotte talar danska men både Maria & Christina finns med som hjälp vid eventuell språkförbistring.

Vi kommer att hålla till i 2stickares lokal, Högalidsgatan 52A på Södermalm, närmaste tunnelbanestation är Hornstull. Lunch ingår ej, men det finns många matställen i närheten.

Anmälan görs senast 6/1 2015 via e-post till mariasgarn@telia.com, men observera att antalet platser är begränsat och först till kvarn-principen gäller. Efter besked om att det finns plats kvar vill vi omgående ha din förskottsbetalning via bankgiro 5682-3875. Ange kursens namn, ditt namn och telefonnummer på betalningen. Observera att anmälan är bindande.

Välkommen!

Charlotte, Christina och Maria

[box type=”info” border=”full”] Anmälan görs till mariasgarn@telia.com, eller här.[/box]

1 kommentar

Kommentarer är stängda.