Broderiövning, Blomma i fria korsstygn

Tredje stygnet är fria korsstygn. Tycker att det är spännande att se broderierna växa fram, det är nästan som att måla akvarell. Har du gissat på rätt blomma än? Den är som sagt vanligare på nordliga breddgrader och det verkar inte som om det bara är jag som inte träffat på den tidigare. Namnet låter nästan som något många tycker är gott att fira med, i alla fall om man uttalar det som min farmor gjorde. För att ha chans att vinna den handmålade sockgarnshärvan, skall du senast ikväll, söndag 10/5, ha gissat genom att lämna ett svarsinlägg på min blog.

10 kommentarer

  1. Gissar på torta, något osäker eftersom jag minns den som något mer åt det blåa hållet?

  2. Efter att ha slagit i floran och klurat på dina ledtrådar gissar även jag på torta, Cicerbita alpina.
    Fantastiska broderier för övrigt, det är otroligt intressant att se hur olika stygn ger helt skiljda resultat/effekter. Jag blir sugen att leta upp min farmors gamla broderigarner själv…

  3. hallo igen jag gissade ju på haverrot den har ju lite längre korgblad än torta men öven scorzonera purpurea vet ej det svenska namnet det är samma släkte

  4. Må tilstå med en gang at jeg har fusket! Jeg har spurt min gode venn Mr.Google om ciberbita alpina. Når jeg sammenligner broderiene med bilde av planten som på norsk heter turt (samme ord som torta?) tipper jeg at det er turt.
    Broderiene er usedvanlig vakre, og jeg er enig med Linda i at det er interessant å se hvordan uttrykket endrer seg med de ulike stingene.

  5. Då kanske man ska lägga en röst på torta även om jag aldrig hört talas om den tidigare. Fina broderier är det i alla fall.

  6. Så tjusigt broderi. Jag gillar verkligen den här fria korsstygns varianten. Förresten kika in hos mig för jag tror visst att du haft lite tur ;o)

Kommentarer är stängda.