Denna gång hade jag tur

I samband med Strik Bornholm passerade jag Ystad två gånger, men ingen av gångerna var det öppet på klostret.DSC02043Jag hade velat se utställningen Himmelskt vackert med vävar från Österlen. Som tur var  är utställningen förlängd och när vi nu var i Skåne av andra anledningar tog vi oss en tur till Ystad (allt är ju nära i Skåne).DSC02140Jag kan ju förstå varför utställningen har fått sitt namn, det ena mönstret var vackrare än det andra, det var tur att det fanns en bok som kunde följa med hem så att jag även kan få njuta efteråt.DSC02112Jag väver inte, men jag kan se många av mönstren stickade eller broderade (när skall man hinna?), det var ren njutning och jag blev så himla inspirerad.DSC02152Även utställningen om dräktsilver föll i smaken, särskilt som komplement till allt fint blingbling som jag såg i Norge och inte hade koll på att vi hade i Sverige inte.DSC02189Den fasta delen var inte fel häller hittade fantastiska ”krunehossor” i en låda, dem skulle jag vilja veta mer om.DSC02042I huset bredvid klostret fanns ”Redig skånsk slöjd”, fint och extra kul är det ju när man springer på gamla vänner (kameran hittade tyvärr inte ur väskan just då).

1 kommentar

  1. Roligt att ni tittade in. Vi har haft bra med besökare hittills. Två veckor kvar på sommarutställningen som nu kompletterats med silversmycken och trasmattor. (www.rss-os.se)

Kommentarer är stängda.