Drömmen om att bli glasblåsare

DSC08123 I helgen fick jag möjligheten att prova på glasblåsning för andra gången i mitt liv, första gången var på Skansen för många år sedan, nu var vi hos Ebba von Wachenfelt på Skeppsta hytta.DSC08106 Bara att titta på allt vackert och färgglatt glas var fantastiskt.DSC08115 Jag kan titta på glasblåsning i timmar, jag blir som förhäxad och att få prova själv är givetvis ännu mer betagande.DSC08128Det är så spännande att jobba med det mjuka heta materialet som sedan kommer bli hårt och kallt.DSC08135Det kräver verkligen full fokus annars gör glasmassan som den vill. Allt man gör när man blåser glas utgår från en kula, så det var det vi fick börja blåsa.DSC08107 Det kändes lite ledsamt att tvingas lämna alstren i avsvalningsugnen….DSC08110Fler bilder hittar du på KM’s blog.

1 kommentar

  1. Trevligt, då var du runt knuten där jag var. I solviks skola som alltid har loppis samtidigt med Åkers bergslags öppet hus 🙂

Kommentarer är stängda.