Nordiskt sticksymposium 2017, Färöarna

Årets sticksymposium har gått av stapeln på vackra Färöarna. Jag var även med på Färöarna 2011.
Även förra gången hade jag KM med (och han tar mycket vackrare bilder än jag så kika gärna på hans blog), denna gång tog han dessutom med en fotograferande kompis).
Vår plan var att åka till Mykines första dagen för att titta på lunnefåglar, det tyckte dock inte SAS och vädret så vi tillbringade en natt i Köpenhamn (med promenad och garnbutiksbesök) vilket gjorde att vi missade båten.Vi fick istället åka runt på fastlandet och se oss omkring.På alla stängsel hänger det ull här och var, det är bara för den hugade att plocka både den och den ull som ligger på marken. Det är bara bra om man tar ullen för risken finns att strandskatorna trasslar in fötterna i den och då går det inte bra. Strandskatan är Färöarnas nationalfågel.Det finns ca 70 000 får (plus lamm) på Färöarna, tyvärr samlas det knappt in någon ull idag.Fåren är ganska skygga och springer iväg när man kommer.Vi han även vandra runt i världens minsta huvudstad, Torshamn.

 

4 kommentarer

  1. Båten till Mykines var säkert inställd på grund av för stora vågor. Jag försökte åka ut på torsdagen men kom bara in i hamnen på Mykines då de plötsligt blev tvingade att lossa förtöjningarna så att båten inte slogs sönder.

    1. Det är möjligt Kerstin, vi kom ju inte ens till Färöarna i tid för att kolla det och det verkar ju som om det är bra att de ställer in turerna till Mykines vid hårt väder. Vi fick ändå en fantastisk dag på ön, såg massor av fåglar och vacker natur…bilder kommer :-).
      /maria

Kommentarer är stängda.