Perfekt semesterstickning

Även om jag mest ägnat semestern åt ljusterapi och att ladda D-vitaminer har jag hunnit sticka lite grand.

Fossveien visade sig att vara det perfekta semesterprojektet, stickning där det händer mycket men ändå inte så komplicerat. Oket blev verkligen jättefint, MEN

när jag kommit såhär långt provade jag tröjan. De slätstickade förkortade varven efter oket blev inte snygga på, det blev ännu bubbligare (på mej) än det är på bild.

Efter mycket funderande beslöt jag att ta bort de förkortade varven helt. Samtidigt passade jag på att flytta ärmhålen något bakåt så att det blev mindre material bak än fram. Jag brukar inte göra det, men med både flätor och struktur tror jag att det blir bra.

Som tur var hade jag (som jag ofta gör) hoppat över halskanten och istället gjort en tillfällig uppläggning. Nu blev det lätt att göra förkortade varv i resåren istället (min resår är inte riktigt som i beskrivningen heller). Ofta hoppar jag över de förkortade varven när jag gör en polo, men här kändes det som att de behövdes.

För att det skulle bli snyggare bak lade jag även till några förkortade varv längst upp på polon (som skall vikas ner), tror att det är en vinnande lösning. Nu kan jag prova längden och fortsätta att sticka neråt.