Sticka struktur

[unordered_list]Datum: 3 – 4/10 2015
Klockan: 9.30 – 16.00
Plats: Hemslöjdsgården, Linköping

[/unordered_list]

[divider]FMProvlappar

[box border=”full”]Jag har blivit inbjuden till Hemslöjden i Linköping för att hålla stickkurs där i höst. Vi kommer att sticka olika sticktekniker; Flerfärgspatent, Bellismönster/Stjärnmönster både en- och flerfärgat, Fiskbensmönster och kanske något mer.
FMProvlapparPatent

Flerfärgspatent, stickad i två färger får patenten ett spännande dubbelsidigt uttryck med olika färgdominans. Efter att ha varit borta länge har patentstickningen kommit tillbaka. Istället för tröjor i tunna garner ser man idag mer halskragar och halsdukar i lite grövre garner. Du får lära dig grunderna i patentstickning med fokus på flerfärgspatent.FMProvlapparFiskbenFiskbensstickning, ett vackert strukturmönster som ser komplicerat ut att sticka, men inte är så svårt när man väl kommit på hur man gör. Mönstret passar ypperligt till halsdukar och liknande, men jag har även gjort handledsvärmare. Vi kommer att prova att sticka mönstret fram- och tillbaka och runt på rundsticka.FMProvlapparBellis

Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch), förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika.  Oavsett om man tycker det ser ut som blommor, spindlar eller stjärnor blir resultatet vackert och är roligt att sticka. Vi kommer att sticka det både enfärgat och flerfärgat.

[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs direkt till Hemslöjden i Linköping.[/box]

[hr]