Stickfestival i Köpenhamn 2015

[unordered_list]Datum: 26-27/9
Klockan: lördag 9-22, söndag 9-14
Plats: Köpenhamn

[/unordered_list]

I september blir det stickfestival i Köpenhamn! Jag kommer att åka dit för att hålla kurs, träffa andra stickare, gå på föredrag och kanske passa på att gå en kurs också om jag hinner. Jag kommer att hålla två kurser:
[box border=”full”]SyfestivalFörberedelserFlerfärgat bellismönster  (lördag 13-16)
Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten.  man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget. Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. På bellismönstret stickas mönstermaskan från avigsidan och på stjärnmönstret från rätsidan. Vi kommer att sticka mönstret både fram- och tillbaka samt runt För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.TvåändsstickatFlerfärgskrusTvåändsstickning för nybörjare (söndag 9-12)
Tvåändsstickning är en gammal och främst nordisk stickteknik. Den skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden stickar med två garnändar som man snor om varandra under stickandet, resultatet blir fast och mycket vackert.
Vi kommer att gå igenom den vanligaste av tvåändsstickningens vackra men lite annorlunda uppläggningar, sticka räta maskor och framför allt att hålla garnet i höger hand istället för i vänster hand som vi vanligen gör.  Utöver detta kommer vi även prata lite historik och materialkunskap. Kursen vänder sig främst till dig som inte stickat tvåändsstickning förut. För att få glädje av kursen bör du ha stickvana och kunna sticka runt på strumpstickor.[/box]

Ser verkligen fram emot detta härliga event. Kommer du?

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Knitwork.[/box]

[hr]