Stickhelg hos Väv och Mix i byn i Fellingsbro

Att åka till Fellingsbro en gång per termin börjar kännas som en tradition nu, en härlig tradition![unordered_list]

Lördag klockan 10.30 – 13.00 Sticka Estniskt fiskfjällsmönster

Fiskfjällsmönstret ses ibland som mudd på Estniska vantar. Även namn som spiralribb eller fusk-näverstickning förekommer. Utseendet påminner en hel del om näverstickning (som också förekommer på Estniska vantar) men är betydligt lättare att sticka.

Mönstret stickas runt på strump- eller rundsticka. Vi kommer att påbörja ett par muddar stickade i garn av sockgarnsgrovlek (c:a 400 meter /100g) men även garn liknande Drops alpacka fungerar ypperligt. Välj gärna ett självrandande garn eller ta med dig flera färger.
Vi stickar på strumpstickor 2½ (gillar du magic lopp fungerar givetvis även det), har du ett mjukare handlag väljer du tunnare stickor då mönstret med fördel stickas lite fast.
Gillar du inte tunna stickor tar du med dig ett grövre garn (självrandande eller minst två färger) och passande rundsticka (40 eller 60 cm lång) så kan du påbörja en halskrage istället. Vill du lära dig hur man virkar upp maskor tar du även med virknål i samma storlek som stickorna. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.
För att få utbyte av kursen bör du behärska räta maskor samt vara van att sticka runt med strump- eller rundsticka.

På eftermiddagen är det fri stickning, Maria är med och hjälper till om det behövs.

Söndag klockan 10.30 – 13.00 Sticka flotterande mönster 

Flotterande mönster är ett annorlunda sätt att skapa flerfärgade mönster. Flotterande mönster stickas med dubbelt garn, man stickar med två trådar av olika färg. Effekten påverkas av vilka färger man väljer, hur stor kontrast det är mellan dessa och vilken av färgerna som får bilda mönster.Efter att vi provstickat är det fritt fram att börja ett eget projekt, kika gärna på Marias hemsida för inspiration, http://mariasgarn.se/?tag=flotterande-monster.
Tag med garn, minst två färger och gärna några olika kvaliteter att provsticka i och lite olika stickor. Det går lika bra att sticka runt som fram och tillbaka. Du kanske vill testa ett eget mönster, så ta med rutpapper. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.
För att få utbyte av kursen bör du behärska både aviga och räta maskor.

På eftermiddagen är det fri stickning.[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Garn & Väv Mix i byn.[/box]

[hr]