Stickstämma 2001, Tønderings favoriter

Jag hann även gå en kurs själv, Tønderings favoriter. Det var väl mer en workshop än en kurs, Charlotte Tøndering hade samlat ihop sina favoritmönster och med sig hade hon fina japanska och danska garner som vi fick blanda hej vilt och provsticka de olika mönstren i. Var så exalterad att jag glömde att fotografera, men här är 3 av mina fyra (en är borttappad) provlappar. Jag hade placerat mig lite olämpligt nära hennes garnlager och på något sätt kröp nystanen upp på mitt bord och var bara tvungna att följa med hem. Läckra exklusiva garner med spännande blandningar; Asa (72% lin, 10% silke, 18% bomull), Tsetsu (61% silke, 39% stainless steel) och Kinu (100% silke). Med hem följde även mycket inspiration och idéer till nya projekt.

3 Responses to Stickstämma 2001, Tønderings favoriter

  1. Calla 27 juli, 2011 at 10:33 #

    vad gör man av ett garn med ”stainless steel” i? låter styvt? 🙂 har aldrig innan hört talas om sånt garn förrän de senaste dagarna då jag läst det både här och på ett annat ställe.

  2. Marias garnhändelser 27 juli, 2011 at 12:54 #

    Har inte använt stainless steel ännu, men tanken är att få lite volym i det stickade, en mer skulpturell stickning…

  3. Sara 27 juli, 2011 at 17:18 #

    Det lät verkligen spännande med stainless steel! Du får visa resultatet när det blir nåt 🙂