Stickstämma 2011, Jogless stripes eller ränder utan hack

Jag har haft nöjet att delta i årets stickstämma, inte bara som deltagare utan även som lärare. Den första kursen jag höll handlade om hur man slipper hacket i ränderna vid varvbytet när man stickar runt (det svarta provet). Stickning på lägsta detalj(nörd)nivå. Med min bakgrund som ickepedagog är det alltid lika roligt när jag lyckas dela med mej av mina kunskaper (och stickglädje) till andra. Att få diskutera för- och nackdelar med olika lösningar är alltid lika givande.
Nytt namn på kursen skulle kanske kunna vara ränder med hopp är hopplösa…

,

6 Responses to Stickstämma 2011, Jogless stripes eller ränder utan hack

 1. Hamrånge slöjdare 25 juli, 2011 at 16:36 #

  Jag skulle också behöva lära mig det.

 2. Ruta Ett 25 juli, 2011 at 21:55 #

  ”Hopplösa ränder” var en rolig kurs och det var något som jag velat lära mig länge. För att vara en ”icke-pedagog” var du en jättebra pedagog – tycker jag som är en ”pedagog”.

 3. textilainslag 26 juli, 2011 at 21:34 #

  Va! Hur gör man!?

 4. Pysselfarmor 28 juli, 2011 at 22:13 #

  Houps….tydligen inte bara jag som undrar 😉

  Jag är iiiiiiiiiinte alls avis ??!! på stickstämman och alla trevliga kurser/workshops…men jag prioriterar semestern i norr just nu….

 5. Susanna i Seattle 2 augusti, 2011 at 20:04 #

  Visst är det en användbar teknik! Det var en av kurserna jag undervisade i på förra på förra årets Nordiska Sticksymposium i Härnösand och folk brukar alltid bli glada när de upptäcker att det inte är speciellt svårt att unvika de där trista hacken.

 6. Marias garnhändelser 3 augusti, 2011 at 08:09 #

  Precis, stickning när det är som bäst – lätt och snyggt blir det:-)