Tvåändsstickar på norska

Genast när jag så dessa tvebandvotter, stickade efter äldre (mitten på 1900-talet) norsk förlaga, insåg jag att jag bara var tvungen att prova. Tvåändsstickat men så annorlunda.
Garnet, Raumas 3-trådiga strikkegarn, skiljer från det jag är van att tvåändssticka i, det är både grövre och S-tvinnat. Det visade sig inte helt lätt att få tag i, det enda stället i Sverige jag kunde hitta det var på Vinterverkstan (och även där är det lite hemligt eftersom det inte finns i webbshoppen, men rara Anna löser det kvickt ändå). Först måste jag testa lite färgkombinationer. Hade hoppats mycket på den otraditionella röd/cerse varianten men kontrasten är för dålig.

,

2 Responses to Tvåändsstickar på norska

  1. Barbro Wilhelmsson 1 februari, 2017 at 10:35 #

    Kampes tretrådiga blir också väldigt bra i tvåändsstickning! Här i Värmland finns ganska många exempel på tvåändsstickade bruksvantar i tretrådigt. Det var bra vantar att ha på landet. De tunnare tvåtrådiga hade man när man skulle vara fin.

    • Maria 1 februari, 2017 at 10:42 #

      Så är det Barbro, visst är det intressant att det finns så mycket olika varianter.