Vantar från skogen passar även i stan

När jag såg min kompis fina Forest mittens fick jag habegär och sticksug på en gång. Jag mer eller mindre tvingade mej till att få sticka ett par (och hejar på att han gör en beskrivning).
Jag har gjort några ändringar, tex tog jag bort mudden för att korta av vanten något så att den passar min lilla damhand istället för en herrhand. Mitt garnval har också gjort vanten mindre, jag har stickat i Tant koftas färgspel (färgerna nypon och himmelsblå).
När vi satt och tittade på beskrivningen fick jag idén att sticka rävspår i handflatan istället och ritade upp ett fint mönster (tyckte vi). Det intressanta är att när spåren görs till ett heltäckande mönster så är det ett helt annat mönster som framträder, men det gör inget jag vet ju att det är räven som tassat fram i alla fall.

, , ,

2 Responses to Vantar från skogen passar även i stan

 1. Liisa 14 maj, 2017 at 14:07 #

  Jättefina vantar! Det är så kul hur olika mönster framträder när man här det till en hel yta – det blev väldigt bra med rävspåren! Gillar också din fina sjal!

  • Maria 15 maj, 2017 at 07:43 #

   Tack Liisa! Visst är det spännande med yttäckande små mönster!
   Sjalen är Yrsa, http://mariasgarn.se/?project=yrsa, en gammal goding stickad i härlig svensk ull från Grimslätt i Bohuslän.