Workshop, sticka raglantröja uppifrån och ner

[unordered_list]Datum: torsdagen 13 september 2018
Klockan: 18. 00 – 20.30
Plats: Garnadiset, Bandhagsplan 14, Bandhagens centrum
[/unordered_list]

JuditKlar

[box border=”full”]Att det blivit allt mer populärt att sticka tröjor uppifrån och ner är inte svårt att förstå då det är lätt att prova och justera plagget efter hand. Att det sedan knappt blir någon montering är det inte många som blir ledsna över.

Vi kommer att göra en beskrivning till en baströja med raglan efter egna mått och önskat garn. Det blir en del räknande och mycket mätande på den egna kroppen eller medhavt plagg. Vi kommer även att diskutera hur man gör för att förändra sin baströja, det kommer att finnas en hel del inspirationsmaterial som visar enkla förändringar. När din beskrivning är klar kan du börja sticka din tröja.

Som förberedelse måste du göra en provlapp (minst 12 * 12 centimeter) i det garn du vill sticka din tröja (mät provlappen, tvätta provlappen och mät den igen). Förutom provlappen tar du med måttband & transparent linjal, miniräknare, anteckningsmaterial, tröja i allra bästa favoritstorlek eller kroppen att mäta på. För att kunna påbörja ditt plagg tar du även med lite garn och rundsticka (60 cm).

Detta är kursen för dej som tidigare stickat tröjor men nu vill börja sticka uppifrån och ner samt kunna påverka storlek och utformning själv.[/box]

[box type=”info” border=”full”]För mer information och anmälan, kontakta Garnadiset.[/box]

[hr]