Bättre än en bal på slottet

Börjar med det bästa, avslutningen på veckan i New York tillsammans med två andra garnfrälsta Ann och Marit Ullfestivalen i RHINEBECK!

I tidig morgonstund åkte vi med busstur arrangerad av La Casita.
Ett perfekt sätt att ta sig till Rhinebek då våra förköpta biljetter gjorde att vi kunde passera den låååånga kön (fast vi var där när de öppnade).
På Rhinebeck kan man köpa ALLT, ett får, fäll från ett namngivet nyklippt får i önskad ullsort, bara lite ull eller redan kardad ull eller varför inte verktyg att spinna med eller garn…
Trodde inte att det fanns så många garnsorter som jag aldrig hört talas om, men det var både små spinnerier (eller lönspunnet garn?) och handfärgade garner/ull i långa banor.
   

Såg olika spinnverktyg både gamla traditionella och mer moderna, köpte själv en liten Trindle.
Lite ”starstruck” blev jag allt när jag träffade Ysolda, hon var rar, signerade min bok och sade några uppskattande ord om min tröja:-).
Mycket folk var det givetvis, Ravelryträffen fyllde en hel gräsmatta! Det är vid sådana här tillfällen man önskar att engelskan vore bättre och att man varit mer aktiv i grupper och forum….
Dagen gick fort och mat hann vi inte med även om det fanns flera tält där man sålde lokala produkter (fårrelaterade?), vi hade dessutom, klokt nog, avstått från att boka några workshops…vem hade kunnat sitta stilla…ja inte jag i alla fall! Kameran hade jag inte så mycket tid för, så håll till godo. Den som är nyfiken på mer kan titta här eller till och med lyssna! här (i Norge finns det faktiskt en podkast!).
Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt ,

4 kommentarer

  1. Välkommen hem! Låter som en helt fantastisk resa! Wow! Vilket utbud, vill ju bara åka direkt nästa gång det är!! Tack för fint och bra reportage :-)/Lisa

Kommentarer är stängda.