Hemma igen

Efter två veckor på resande fot i garnets tecken känns det faktiskt ganska skönt att vara hemma igen. Skall i detta inlägg och några till försöka beskriva vad jag varit med om.

Först var jag en vecka på Östra Grevie Folkhögskola för att hålla kurs i tvåändsstickning. Ett mycket trevligt arrangemang av Skånes Hemslöjdsförening och Malmös nystartade hemslöjdsförening. Det var första gången och jag hoppas verkligen att det blir fler, vi blev så väl omhändertagna.

Uppdukat för lektion.

Ihärdigt stickande kursdeltagare, jag vet att de som bodde över stickade till långt in på kvällen (det gjorde förresten de som åkte hem på kvällen också). Tvåändsstickning är ju en lugn och långsamt teknik, men alla ville ju komma till tumkilen…

Det är härligt att se hur olika det blir fast alla hade samma beskrivning. Färgvalen gör otroligt mycket och några ändrade på beskrivningen (det tycker jag är extra kul). De flesta hade en färdig vantmudd med påbörjad tumme med sig hem och några hade två…man stickar ju gärna tvåändsstickade vantar parallellt.

Extra kul var det när en av kvinnorna som jobbade på skolan tog med och visade massa vackert bohusstickat (och annat) som hennes mamma stickat.
Tackar alla för en härlig kursvecka!