Kurs, tvåändsstickning, 5 måndagar


Datum:
Klockan: 18.00 – 21.00
Plats: Birkagården, Karlbergsvägen 86, Stockholm

HilmaFlerf-C3-A4rg
Tvåändsstickning är en gammal och främst nordisk stickteknik. Den skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden stickar med två garnändar som man snor om varandra under stickandet, resultatet blir fast och mycket vackert.

Vi kommer att gå igenom tvåändsstickningens vackra men lite annorlunda uppläggning, lär oss hur man stickar det vackra krusmönster som är så speciellt för tvåändsstickningen både enfärgat och flerfärgat. Utöver detta kommer vi även prata lite historik och materialkunskap. Kursen vänder sig främst till dig som inte stickat tvåändsstickning förut, men även till dig som provat men vill komma igång igen. För att få glädje av kursen bör du ha stickvana och kunna sticka runt på strumpstickor (eller magic loop).

Material som du behöver ha med dej: Garn lämpligt för tvåändsstickning: 2-trådigt ullgarn, gärna Z-tvinnat i minst 2 kontrasterande färger + strumpstickor 2½ (gärna även en jumpersticka av samma storlek för att lägga upp på). Om du har gärna en nystpinne. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

För mer information och anmälan, kontakta Birkagården.

2 Responses to Kurs, tvåändsstickning, 5 måndagar

  1. Lena 9 augusti, 2016 at 20:59 #

    Hej! Jag undrar om garnet ni säljer är Kampes, för det ska vara riktigt bra har jag hört från erfarna tvåändsstickerskor!

    Tänkte prova wåhlstedts, läste på Dödergöks hemsida:
    Garn; ”Wålstedts z-tvinnade tvåändsstickningsgarn naturvitt och svart. Nu ska jag toksvära i hemslöjdskyrkan. Fy f-n vilket skitgarn! Trassligt och ojämnt spunnet, om man klickar upp bilderna så tror jag tom att det syns på närbilderna hur ojämnt slutresultatet blir även efter en lätt valkning. Glansen i garnet är jättevacker men det är också allt. Jag bestämde mig för att ge det en sista seriös chans och jag blev lika besviken igen. Jag blir lite arg också när så många säger att det i stort sett är det enda garnet som det går att tvåändssticka i.”

    Vad mer finns? Tips?!