Prova på 5 sticktekniker på 5 kvällar

[unordered_list]Datum: 6/2, 13/2, 6/3, 20/3, 27/3 2017
Klockan: 18.00 – 21.00
Plats: Birkagården, Karlbergsvägen 86, Stockholm
[/unordered_list][divider][box border=”full”]För dej som vill få lite ny inspiration i din stickning. Vi stickar en stickteknik per kväll;
Fiskbensstickning, ett vackert  strukturmönster som ser komplicerat ut att sticka, men inte är så svårt när man väl kommit på hur man gör. Mönstret passar ypperligt till halsdukar och liknande, men även handledsvärmare. Vi kommer att prova att sticka mönstret fram- och tillbaka och runt på rundsticka.
Estniska fiskfjäll, ses ibland som mudd på Estniska vantar. Även namn som spiralribb eller fusk-näverstickning förekommer. Utseendet påminner en hel del om näverstickning (som också förekommer på Estniska vantar) men är betydligt lättare att sticka. Mönstret stickas runt på strump- eller rundsticka och vi kommer att påbörja ett par muddar.
Fiskbensflätor som är lite annorlunda flätor och som man kan sticka utan hjälpsticka. Mönstret kan stickas på lite olika sätt (vi stickar ett av dem) och kallas caliper cables på engelska. Mönstret passar på det mesta, till exempel  halskragar, muddar, vantar och liknande, men även på sjalar. Vi kommer att prova att sticka mönstret fram- och tillbaka och runt på rundsticka eller strumpstickor.
Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. Oavsett om man tycker det ser ut som blommor, spindlar eller stjärnor blir resultatet vackert och är roligt att sticka. Det kommer att finnas gott om inspiration till hur man kan sticka mönstret och vad man kan använda det till. Kom och låt dig inspireras! Vi kommer att provsticka mönstret på lite olika sätt.
Flerfärgspatent (brioche), du får lära dig grunderna i patentstickning. Vi börjar med att sticka patent runt med två olika färger vilket ger ett spännande och vändbart resultat. Helt ologiskt är det lättare att sticka runt än att sticka fram och tillbaka.
För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka eller strumpstickor.[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Birkagården.[/box]

[hr]