Stickfest i Väst 2019

[unordered_list]Datum: 29-31 mars 2019
Plats: I år håller SiV till på Marstrand i härliga Bohuslän lite utanför Göteborg.
[/unordered_list]
I år kommer jag åter att vara med på SiV, det är några år sedan sist och jag ser mycket fram emot detta härliga evenemang. Förutom att njuta av omgivningarna, alla trevliga stickare och de roliga aktiviteter som brukar anordnas (och kanske shoppa lite garn) kommer jag att hålla 3 kurser:[divider][box border=”full”]Sticka tvåändsstickning med flerfärgskrus, fredag 14-17

Tvåändsstickning är namnet på en gammal stickteknik. Som ordet tvåändsstickning säger så stickar man hela tiden med två trådändor, antingen från samma nystan eller från två olika nystan. Detta är kursen för dej som redan tvåändsstickat lite och vill lära dej mer. Vi kommer att sticka optiska flerfärgsmönster med hjälp av krus eller krokmaskor.

Vi börjar med att repetera de två vanligaste uppläggningarna, du väljer själv om du vill sticka ett prov med olika mönster eller påbörja ett par vantar. Många av de tvåändsstickade vantar jag designat har flerfärgat krusmönster. Vi kommer att sticka runt på strumpstickor (eller magic loop om du heller stickar runt så), stickstorlek 2,5 mm eller grovlek som passar ditt garn. Du behöver garn i minst två kontrasterande färger. Vanligen stickar man tvåändsstickning i Z-tvinnat garn men stickar du ett prov är det inte det viktigaste, viktigast är att färgerna skiljer sig åt väl. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

Sticka flotterande mönster, lördag 10-12

Flotterande mönster är ett annorlunda sätt att skapa flerfärgade mönster. Flotterande mönster stickas med dubbelt garn, man stickar med två trådar av olika färg. Effekten påverkas av vilka färger man väljer, hur stor kontrast det är mellan dessa och vilken av färgerna som får bilda mönster. Efter att vi provstickat är det fritt fram att börja ett eget projekt, kika här för inspiration.

Tag med garn, minst två färger och gärna några olika kvaliteter att provsticka i och lite olika stickor. Det går lika bra att sticka runt som fram och tillbaka. Du kanske vill testa ett eget mönster, så ta med rutpapper. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med. För att få utbyte av kursen bör du behärska både aviga och räta maskor.

Sticka hjärtmönster , lördag 14-16

Hjärtmönstret stickas med två färger, men är betydligt lättare att sticka än det ser ut då man hela tiden endast stickar med en färg i taget. Mönstret stickas helst runt då mönstermaskan stickas över ett varv och från rätsidan. Efter att vi provstickat är det fritt fram att börja ett eget projekt, kika gärna här för inspiration.

Tag med garn, minst två färger och gärna några olika kvaliteter att provsticka i och lite olika stickor. Eftersom vi skall sticka runt passar rundsticka (gärna kort om du inte stickar magic loop så att du inte behöver lägga upp så många maskor) eller strumpstickor bäst. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med. För att få utbyte av kursen bör du behärska både aviga och räta maskor.[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Stickfest i Väst, anmälan öppnar 13/1.[/box]

[hr]