Stickläger, Pörkenäs

[unordered_list]Datum: 11-14 april 2019
Plats: Pörkenäs lägergård, Finland.
[/unordered_list]
Detta är 20:e lägret Mikaela anordnar i Pörkenäs, läs mer här, jag har varit där flera gånger och ser fram emot lägret i april. Miljön är fantastisk, maten brukar vara super och umgänget underbart. Anmälan öppnar idag, måndag 14/1 2019 klockan 18.00 finsk tid (17 svensk tid), och det gäller säkert att hänga på låset för det brukar att vara populärt, deltagarna kommer främst från Finland och Sverige.
Jag kommer att hålla workshop i att sticka en tröja med OK uppifrån och ner, jag håller den på svenska och vid behov även på engelska.[divider][box border=”full”]Sticka tröja med runt OK uppifrån och ner
Att det blivit allt mer populärt att sticka tröjor uppifrån och ner är inte svårt att förstå då det är lätt att prova och justera plagget efter hand. Att det sedan knappt blir någon montering är det inte många som blir ledsna över.
Vi kommer att göra beskrivning till en baströja med runt OK efter egna mått och önskat garn. Vi kommer att diskutera vad man bör tänka på när man skall sticka mönster på sitt OK. Det blir en del räknande och mycket mätande på den egna kroppen eller medhavt plagg. När din beskrivningarna är klar kan du börja sticka en tröja.

Som förberedelse måste du göra en provlapp (minst 12 * 12 centimeter) i det garn (och mönster) du vill sticka din tröja (mät provlappen, tvätta provlappen och mät den igen och dokumentera vad som hänt), vill du sticka flerfärgsmönster på OKet gör du en provlapp med detta mönster också (byt ev stickstorlek så att du får samma stickfasthet/storlek på de tvättade provlapparna). Förutom provlappen tar du med måttband & transparent linjal, miniräknare, anteckningsmaterial, tröja i allra bästa favoritstorlek eller kroppen att mäta på. Eftersom vi är på lägret finns det gott om tid att påbörja ditt plagg, så tag även med lite garn och rundsticka (60 cm), jag är på plats och stöttar om det behövs.
Detta är kursen för dej som tidigare stickat tröjor men nu vill kunna påverka storlek och utformning själv.[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Mikaela, anmälan öppnar 14/1 klockan 18.00 finsk tid (17 svensk tid).[/box]

[hr]