12under12under2012, maj, efter

Det blir inget FO i maj. Jag bestämde mej för att repa upp istället. Det finns (nästan alltid) en anledning till att projekt stannar upp, i detta fall att modellen helt enkelt inte passar på mej.

Så nu har jag en hel del bandgarn som vill bli något annat, men vad? Är det någon som har ett tips?

4 kommentarer

 1. Hej Maria,
  Jag tycker grejen med bandgarn är att man måste släppa det där att det ska löpa utan att sno sig medan man stickar. För det färdiga resultatet spelar det väldigt liten roll.
  Jag har just gjort en tröja i Bamboo Tape från Rowan, det tillverkas inte längre och reades ut på NK för ett par år sedan. Bambu är tungt, så jag gjorde en rak långtröja uppifrån och ned-stickad och med randning i avig och rät stickning. Blev rätt fin. Men jag kommer aldrig sticka vare sig i bambu eller bandgarn igen … Förutom det där med att det snor sig tycker jag att det är knepigt att fästa trådarna på ett säkert sätt när garnet är så glatt.
  Jag har också använt garnet som kontrast mot mohair och det blir snyggt med den glansiga ytan mot den torrare mohairen.
  Men vad fasen, precis som med böcker som inte fångat ens intresse efter 70 sidor, tycker jag att man har all rätt att släppa ett garn man inte gillar efter att ha givit det chansen att visa vad det går för.
  Allt gott!
  /Louise

 2. Vad nu orsaken än är till att man inte gör något klart så har man ’rätt’ att avbryta projektet. Det har t o m hänt att jag har kastat något som legat halvfärdigt länge och skänkt bort det överblivna garnet till välgörande ändamål. Jag ville helt enkelt snabbt få det bort det störande momentet.:) Ang. bandgarn, en gång i tiden stickade jag i bandgarn som såg ut som mocka. Plagget blev klart pga envishet och att materialet kostade en hel del. Men ville jag ha det… så jag håller med Louise; aldrig mer bandgarn.

Kommentarer är stängda.