5 sticktekniker på 5 kvällar (3)

5 onsdagar stickar vi en stickteknik per kväll.
Datum: 6/3, 13/3, 20/3, 27/3 och 3/4
Klockan: 18.00 – 20.30
Plats: SV Stockholm, Tjärhovsgatan 6, Stockholm

För dej som vill få lite ny inspiration i din stickning. Vi provar dessa spännande sticktekniker;

Hjärtresår, är en strukturresår som kan stickas både fram och tillbaka och runt. Tekniken kan användas som resårkant på en kofta eller ett par strumpor men också till en hel sjal.

Roositudmönstret hittar man på estniska vantar och strumpor, man kan närmast jämföra det med att man broderar samtidigt som man stickar. Tekniken passar perfekt när man vill göra enstaka mönster på tex en vante eller mudd.

Fiskbensmönster är ett vackert strukturmönster som ser komplicerat ut att sticka, men inte är så svårt när man väl kommit på hur man gör. Mönstret passar ypperligt till halsdukar och liknande, men man kan även göra tex handledsvärmare.

Tulpanmönster är mycket dekorativt, antingen som kant på ett plagg eller heltäckande som en hel blomsteräng. Mönstret ser mycket avancerat ut, men är inte alls svårt att sticka, man stickar med 3 färger men bara med en i taget.

Krokodilfjällsmönster är vanligen virkade (crocodile stitch), Maria gillar att sticka och detta har blivit hennes sätt att komma fram till ett liknande resultat. Tekniken påminner mycket om att sticka muscher, så det är lite pilligt och ”fjäll-varven” kräver lite tålamod. Resultatet blir ett värmande material med kul utseende som passar ypperligt till sjalar, halskragar och liknande, men även som kanter på andra plagg.

Förkunskaper: För att få utbyte av kurskvällarna bör du ha en viss stickvana och behärska både räta och aviga maskor, vi kommer att sticka både fram och tillbaka samt runt (på strumpstickor eller mha magic loop).
Du tar själv med garn & stickor, till första tillfället behöver du garn och matchande strumpstickor (stickar du hellre Magic loop går detta lika bra (detta lär vi inte ut under kvällen, då fokuserar vi på de magiska ränderna) och virknål), sax, nål och anteckningsmaterial.

Anmälan görs till SV Stockholm.