Broderiövning, Blomma i Lazursöm

Vi fick till uppgift att stilisera en blomma och sedan brodera den i tre olika stygn, det första är Lazursöm. Jag valde blomma efter färg – blåviolett, men blommans namn hade jag aldrig hört och jag tror inte att jag sett den i verkligheten (men jag kanske bor för långt söderut). Är det förresten någon som kan gissa vilken blomma det är? Jag lottar ut en härva handmålat sockgarn bland dem som gissat rätt. För att ha chans att vinna skall du senast söndag 10/5 ha gissat genom att lämna ett svarsinlägg på min blog.

21 kommentarer

  1. Kanske är det en torta? Den har jag aldrig sett, bara mött den i korsord. Vad det än är så blir din jättefin.

  2. I Dalarna när jag är där på somrarna så brukar vi ibland plocka den mest underbara tistel. Den ser lite ut som din blomma. Så fina tistlar har jag aldrig sett hemma. Den har säkert något speciellt namn, men vi säger bara tistel kort och gott. Du broderar så fint. Visst är det helt sjukt kul med broderi ibland!

  3. Jättefint broderi!
    Har gissat på brudborste, mycket beroende på att namnet låter intressant, men också för att det finns vissa likheter med din blomma.

Kommentarer är stängda.