Bryt inte ihop

bryt servetter istället!

Var på Hallwylska och såg utställningen vackert vikt. Gick, klokt nog, en visning med den personlige servettbrytaren Joan Sallas och deltog dessutom i en servettbrytningsworkshop efteråt. Alltihop rekommenderas VARMT!

Hade ingen tanke på att svervettbrytning var en del av den svenska traditionen, men visst bröt både mamma och mormor servetter när de ville duka fint, säkert farmor också. Mindes heller inte att jag brutit servetter tidigare, men det har jag så att göra en näckros gick som smort.

Titta vilka vackra ärmar! Funderar på om man inte kan sticka något liknande…..

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt

2 kommentarer

  1. Jag lärde mig en del varianter när jag gick i en hotell- o restaurangskola för snart 30 år sedan… Ser ut som konstverk och du kan säkert sticka liknande ärmar.:-)

Kommentarer är stängda.