Ett görgött kalas

Har tillbringat en långhelg på ”framsidan”. Trevlig middag med gammal vän, lite shopping i Göteborg och så målet för resan – Stickfest i Väst. Det var första gången för mej och jag har haft så trevligt. Har träffat många nya (och gamla) stickvänner, speciellt kul har det varit att träffa bloggare man ”umgåtts” med länge IRL! Det har varit kul att få lära ut hur man skapar flerfärgsmönster med hjälp av krus när man tvåändsstickar, både på svenska och danska! Nåja, det var inte jag som pratade danska:-). Fick även äran lära ut tvåändstickning från början, det gäller att vara flexibel. Höll också en kurs i hur man stickar sockor från tån och uppåt, så nu kommer det att bli fler sockor stickade på det sättet. Vi testade också hur man stickar sockor på rundsticka med magic loop. Hann att gå på en kurs i att spinna silke, och det var verkligen inte helt lätt, ÄNNU svårare än att spinna ull. Spinntekniken var att spinna med ”långa drag” och för en ovan spinnerska var det inte helt lätt att lära nytt. Trevligt var det att få testa och diskutera för- och nackdelar med olika spinnrockar med bla en stickfrossare, en upprepare, en stickande sjöman och en ägare till 50! får. Tror faktiskt att jag BEHÖVER en spinnrock till! Det är nu bevisat, jag är INTE någon snabbstickare, men kolla in fotarbetet, det är däremot Gina som vann årets Knitbattle (som delvis var en ganska trasslig tävling).

Tackar arrangörerna Linda, Ingrid och Marie för en HÄRLIG helg!

Vackra blider från vackra Grötö som bjöd på fint väder trots att det var tidigt på säsongen, tog KM.

Passerat på vägen – drömställe eller mardrömsställe?

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt

4 kommentarer

  1. Skulle också lära mig spina. Hade fått för mig att det inte kunde vara så svårt. Skaffade angoraull från kanin av mitt kusnbarn Pia, http://www.tomtagarden.se/ som föder upp angorakaniner. Hon hade lärt både sig själv och sin dotter 11 år att spinna med denna ull, så varför kunde inte jag? Jag gav helt enkelt upp efter första nystanet som blev grymt ojämnt och fult. Tydligen inget för mig =D
    Nu skall jag ge mig på tvåändstickning, hoppas det går bättre.

Kommentarer är stängda.