Färdigkrokat för denna gång

Nu behöver inte mobilen frysa längre. Fodralet blev fast och bra (krokat material blir ofta det och här har jag valt att kroka extra fast) och kommer förhoppningsvis att skydda mot både repor och stötar. Garnet jag använt är DoRedogarnet från Östergötlands ullspinneri och grovleken på kroknålen 4 mm.

Är mycket nöjd med att det blev så snabbt klart (det är nog mobilen också:-) och att jag blev av med en grej ur stora stickkorgen som bara legat där och trasslat ihop sig med de andra (projektpåsarna räcker inte till). Lika roligt är att jag verkar ha inspirerat några andra att prova krokningen (se kommentarer till gårdagens inlägg). Den som inte vill tälja kroknålar själv kan hitta dubbelvirknålar (som också funkar att kroka runt på) och andra kroknålar hos Karin på Litet Nystan eller dubbelkroknålar hos Eva på Stäkets hantverk. Båda brukar erbjuda kurser i krokning ibland.

4 kommentarer

 1. Så fint det blev! Jag har också haft funderingar på att lära mig kroka och kroka just ett mobilfodral. Får se om jag hittar någon bra video på youtube 🙂

 2. Hvor er den blevet fin!
  Jeg kender godt tunesisk krokning og jeg har dubbelkroknålar, men jeg kendte ikke en metode til at kroka rundt.
  Men så sendte en af dine læsere, Soili, mig et link til YouTube om at kroka tunesisk rundt!
  Tak til dig og tak til din læser, Soili ;-))

 3. Vad bra att det fanns instruktionsvideor på YouTube, där hittar man allt bara man har tid att leta:-).
  För att kroka runt måste man ha en krok med krokar i båda ändarna, annars funkar det inte då får man kroka platt.

Kommentarer är stängda.