Fårfest i Kil 2016

Snart är det dags för Fårfest i Kil och jag har blivit inbjuden att hålla två kurser där, det skall bli så roligt!

[unordered_list]Datum: 4-6/3
Plats: Fårfest i Kil
[/unordered_list][divider][box border=”full”]

LÖRDAG 10.30-13.30 Sticka Prickmönster

Prickar2Vem gillar inte prickar? Detta är ett roligt och lite annorlunda sätt att skapa stickat prickmönster. Prickmönstret stickas i minst två kontrasterande färger men man stickar endast med en färg i taget. Prickvarven kan vara lite pilliga, men sedan har man flera vilovarv emellan.
Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.

LÖRDAG 14.00 – 17.00 Sticka flerfärgat Bellismönster

SyfestivalBellisFlerfgBasen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten.  man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget. Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. På bellismönstret stickas mönstermaskan från avigsidan och på stjärnmönstret från rätsidan. Vi kommer att sticka mönstret både fram- och tillbaka samt runt
För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.

Ta med garn (gärna ullgarn i olika grovlekar) i minst två färger att provsticka i och passande stickor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs direkt till Fårfest i Kil.[/box]

[hr]