Gjort är gjort

Jag har funderat och virkt, virkat och funderat men nu är beslutet taget…det blev upprepning trots alla fina råd;

  • Tjejerna var inte intresserade av en grågrön virkad kappa och skall jag vara ärlig så är inte jag så intresserad av att virka två.
  • Att göra en spetsvirkad remsa (typ mellanspets) mitt bak kändes mycket lockande men den hade inte blivit jämnbred utan spolformad med det bredaste stället på mitten (se skillnaden mellan gammalt och nytt ryggstycke) vilket troligen gett illusionen (sanningen) att mitt midjemått ökat, men det är ju inget man vill skryta med.
  • Att förskjuta sidsömmen är ju trevligt om man kan förskjuta den framåt vilket gör att man ser smalare ut, men bakåt?

Jämförelse mot min stickade kappa, antyder att det nya halva bakstycket (har virkat som en iller), som ligger till vänster, har en storlek som passar mej mycket bättre (hoppas jag i alla fall), speciellt vad gäller midjemåttet. Nu är det bara att repa upp den gamla bakstyckshalvan och göra en ny.

2 kommentarer

  1. Varför är jag inte förvånad? Du skulle väl aldrig ta en ”genväg”. Det blir i alla fall superläckert!

  2. Heja!
    Tungt att repa upp men när det blir så där bra efteråt känner man sig dubbelt nöjd!
    e

Kommentarer är stängda.