Härlig långhelg i Berlin

Har gjort mitt första besök i Berlin, men förhoppningsvis inte det sista, där finns verkligen mycket att se.Besökte 4 garnbutiker där Yarn over Berlin (som ligger lättillgängligt närs synagogan) blev min favorit, massor av fina garneroch ett mycket trevligt bemötande. Herr U ligger på andra sidan synagogan så den kan man passa på att besöka när man ändå är där.En bit bort, men på klart gångavstånd ligger Handmade Berlin, ett måste om man gillar de japanska garnerna från ITO (och det gör jag i alla fall).Det finns massor att titta på som har med krig och politik att göra, mest intressant var att gå utmed de sträckor där muren finns kvar och försöka förstå hur delad staden/landet verkligen var och hur nyligen det faktiskt var (det var ju det tyskland jag läste om i skolan) vi besökte också flera minnesmärken etc.
I Berlin finns också några museum som har textil anknytning, vi valde Museum Europäishe Kulturen, mycket för att det just nu pågår en utställning om ull där.
Dessutom var det just denna söndag en textildag där massor av lokala hantverkare höll workshops i  frivoliteter, lapptäckssömnad, vävning, tovning osv.
Titta vilken fin, och praktisk, knyppeldyna (ganska lik daldynan).Jag köpte ett litet kit till en nåldyna, får se om min bristfälliga tyska räcker till för att följa instruktionen.
Det fanns även fasta utställningar med europeiskt hantverk, bla annat denna fina spets- och pärlstickade dopklänning och specialutställningar om julstjärnor och bröllop. Ett museum klart i min smak.Vi bodde på ett mycket mysigt hotell, Hansablick, som var fyllt av konst, främst av Otmar Alt som också brukar bo där. Hotellet ligger i den västra ändan av Tiergarten vilket först kändes lite off (innan vi lärde oss att hitta) men samtidigt otroligt lugnt och skönt.
Lite fint souvenirgarn fick givetvis följa med hem.