Hatt – jag?

Skall åka till sydligare breddgrader och då det även är hög höjd rekommenderas att huvudet skall skyddas mot solen. Jag brukar inte använda hatt (hade en hemsydd tyghatt när barnen var små, men den har de noga förhört sig om att jag gjort mej av med), så jag gick till Hattbaren och hittade en jättesnygg solhatt i skopmodell som både dotter och jag tyckte passade. Hatten visade sej dock ha ett pris som långtifrån passade plånboken.
Tänkte i vanlig ordning att en sådan kan jag väl göra själv och tog fram lite pappersgarn jag fick på StickfestIVäst. Började virka efter denna beskrivning, ett nystan räckte bara till början.
Handlade mer garn och fortsatte virka så som jag tänkte att jag hade gjort om jag stickade, med förkortade varv och allt (har aldrig virkat förkortade varv, men det funkade bra även om det inte blev lika snyggt som när jag stickar). Såhär lång såg resultatet lite sisådär ut, men jag hade läst att blockning gör susen.
Blötte hatten och tryckte ner den på mitt glashuvud för att forma den och sedan även på mitt eget huvud för att få rätt storlek. Den fick torka sittandes på glashuvudet. Simsalabim, en hatt i den modell jag tänkt mej.
Är så stolt,
och nöjd.
den blev precis som planerat.
Jag kan virka hatt,
det hade jag ingen aning om.