Hollywood week

Hollywood week har bestått av mental förberedelse (läs lätt panikkänsla) inför mitt återinträde i discodansen. Jag har tittat på Saturday Night Fever, jag har lyssnat på Gloria Gaynor och Donna Summer, jag har stått med näsan tryckt mot dansaffärens fönsterruta (de har samma öppettider som jag så jag har inte blivit insläppt) och fascinerats av (läs förfasats över) paljetter, tights och örhängen stora som bildäck (nåja). Jag har googlat på disco i alla möjliga och omöjliga kombinationer och sett mönstrade discogolv och glittrande diskokulor. Jag har rotat i stashens 80-talsmohair (som jag inte kunnat göra mig av med bara för att färgerna på alla små nystan är helt betagande) och i lådan (pytteliten) med effektgarner. Jag har konfererat med den enda som vågat anmäla sig som discodansare, fått råd och ”stöd” från andra meddansare och sökt på Ravelry där jag hittade denna (som det visade sig vara gjord i ett garn med namnet disco, men det är inte omöjligt att den blir ett projekt längre fram).
Har funderat mycket och kommit fram till att fler stora mohairtröjor stickar jag inte (det blev några på 70/80-talet), axelvaddar är även det en passerad tid, pannband känner jag mej inte mogen för… ”pälsgarner”, paljetter och liknade låter jag vara till dem som gillar det.
Har kommit fram till att dansa discoutmaningen på såhär:
Första dansen blir en ”quick & simple” rätstegsdisco i illrosa mohair med bump av illrosa blankt bandgarn (ish). Det var inte så många år sedan jag köpte bandgarnet, jag vet att jag sökte länge innan jag hittade det, men jag har inte längre något som helst minne av vad jag tänkt göra med det och nu låg det bara och väntade (har försökt göra mig av med det på flera garnbyten, men inte lyckats). Projektet blir en hyllning till familjens dansare och hon väntar redan på att få bära resultatet.
Andra dansen blir en mer komplicerad flerfärgsdisco med pärlsvängar. Dansen är inspirerad av de fantastiska discogolven och discokulorna. Har samlat ihop material för de olika turerna, men ännu ej provdansat så jag vet inte om de olika stegen går att kombinera. Om tekniken funkar blir den pillig och lämpar sig därför till litet plagg.
Som eventuellt extranummer har jag specialbeställt neonfärgade (men inte självlysande som jag trodde) pärlor. Pärlorna är pyttesmå så jag vet inte om det går att dansa med dem på garn lämpligt för muddar…det kan bli en sjaldans istället (men det hör kanske mer hemma i klassen för Bollywooddans).
Hade tänkt att försöka låta bli att vara koreograf, men det verkar inte gå i denna fria dans;-). Nu lämnar jag ordet över till juryn och ägnar söndagen till att besöka syfestivalen. Ser mycket fram emot nästa steg i utmaningen som blir att….

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.