Inspirerad

Är härligt trött och lycklig efter en tvåändsstickningshelg på HV.

Vi har ägnat oss åt flerfärgsstickning och tekniken medger flera möjliga sätt med olika resultat och olika mängd trassel. Detta är något man måste öva för visst blir man sugen på att sticka sig ett par ärmar inspirerad av en Gagnefjacka lånad från Skansens klädkammare.
Har så mänga idéer att huvudet bara surrar, men mycket och låååångsam provstickning är ett måste.
Var innan helgen helt övertygad om att jag skulle sticka ett par vita ärmar med krus inspirerad av Karins (kika på bilden under länkar), men nu vet jag inte alls…

3 kommentarer

  1. Oh vad härligt! Stickyoga hela helgen, vackra mönster och få lära sig massor! Underbart :)Och all vacker inspiration!

  2. Hej!

    Jag vill också sticka ärmar, har tittat på precis de tröjorna, fast i böcker, inte i verkligheten! Det finns beskrivning till dem i en bok som heter Svenska tröjor av Britt- Marie Christoffersson (ICA bbokförlag 1988) Men vad skall man fästa sina ärmar i när man väl har stickat dem? Folkdräktsstilen i grönt kläde känns ju inte jätteaktuell – inte för mig åtminstone. Har di några bra idéer att dela med dig av? Något boleroartat stickat kanske?

  3. Det är lätt att bli inspirerad av såna fina ärmar. Med äkta hälft från Gagnef har jag kollat in dessa ärmar varje midsommar under många år. Vilken tid det måste ha tagit att få dem klara.Ska bli spännande att se vad du tänker göra.

Kommentarer är stängda.