Jag har gjort det IGEN!

Ännu en gång har jag suttit kväll efter kväll och undrat om det verkligen blir som tänkt (har tom både mätt och räknat). Att ett halvt bakstycke ser smalt ut är väl inte så konstigt. Denna bild säger ju mer än vad ett måttband och en miniräknare kan bevisa, även om den virkade bomullskappan skulle bli LITE nättare än den stickade i ull. Vad göra? jag vill ju så gärna ha en virkad vårkappa.

 • Repa upp och börja om?
 • Virka remsor i sidan för att bredda? (Detta alternativ föll bort redan innan jag tänkte det.)
 • Gå ner 15 kg? (Faller bla på tidsplanen.)
 • Ge upp och köpa en OddMolly? Såg en jättefin rosa och en grafitgrå i en butik på Hornsgatan häromdagen.

Det som känns bäst i projektet just nu är de MINTgröna (INTE min färg, men de kändes SÅ rätt) knapparna.

,

10 Responses to Jag har gjort det IGEN!

 1. EvaL8 2 mars, 2009 at 11:14 #

  Hej. Jag förstår precis hur du känner. Du kan kanske göra framstyckena lite bredare än det var tänkt. Om sidsömmen blir lite förskjuten bakåt syns inte så mycket om du inte går med armarna rakt upp förstås…
  Lycka till.

 2. Ing-Marie i Säter 2 mars, 2009 at 17:56 #

  Hej spännande med virkad vårkappa. Vad sägs om att göra en virkad remsa som sys i mittsömmen bak? Då blir det bara en remsa och inte två om du skulle göra i sidan. Det kan bli knepigt med ärmhål också om du gör i sidan.

 3. Annika 2 mars, 2009 at 19:29 #

  En remsa bak tror jag kan bli jättebra, det kan t.o.m. bli snyggare än det var tänkt från början, adderar detaljer… När jag ser din inser jag att jag också gärna skulle vilja ha en virkad kappa!

 4. teresa 2 mars, 2009 at 23:06 #

  Odd molly är för dyrt o framförallt inte handgjort!!
  Tycker du ska virka in en remsa, kanske i ngn slags spets?
  Lycka till!

 5. Borntoknit 2 mars, 2009 at 23:24 #

  Du är verkligen beundransvärd som sätter igång ett sånt här projekt.

  Om det inte funkar att sticka en remsa eller en kil i bak kan du alltid ge den här till någon av döttrarna och virka en ny. Det vore hemskt att repa upp så mycket virkat arbete.

  Knapparna är perfekta.

 6. Paulina 3 mars, 2009 at 02:27 #

  jag håller med de övriga, virka in en remsa mitt bak! hade det inte varit häftigt med en spetsvirkad remsa som löper uppifrån och ner mitt bak? där fryser man ju inte ändå på våren 🙂
  säker på att du fixar en lösning till det här!

 7. Anonymous 3 mars, 2009 at 13:54 #

  Du har ju redan fått det förslag jag tänkte ge: en virkad remsa mitt bak, i avvikande färg (finns exakt samma som på knapparna). Sedan är jag inte den som räds att repa upp. Bl.a. har jag repat en helt färdig kofta som jag t.o.m. använt ett år men så småningom insåg skulle bli mycket snyggare om den var ca 5 cm kortare. Och det blev den! Så om inte remsan känns som om den ger kappan nåt extra skulle jag repa upp.

 8. Johanna 3 mars, 2009 at 18:34 #

  Köp den rosa OddMolly och virka färdigt den vita till någon av döttrarna kanske?

 9. Anonymous 4 mars, 2009 at 17:12 #

  Virka klart och ge till döttrarna! Någon av dina döttrar fanns med på bloggen med en broderad vante för länge sedan, kan hon inte få den och brodera lite vackert med fina färger och pärlor, det kan bli supersnyggt! Åsså börjar du på en ny till dig själv. Med din takt är den klar i tid till våren ändå!

  Eller gör klart den och sälj den i butiken, kan folk betala för Odd Molly kan de väl betala för en handgjord?

  Mvh
  Christine

 10. Marias garnhändelser 5 mars, 2009 at 16:52 #

  Tack för alla rara tankar och idéer! Jag räknar och virkar om vartannat…och pratar med döttrarna….