Jag kan spinna!

Närå, det är inte så att jag lärt mig mer om spinnandet eller spunnit särskilt mycket senaste tiden, snarare tvärt om. Jag har upptäckt att jag kan spinna utan att använda mitt triggerfinger (det kan vila ändå)!

Igår kom det nämligen ull från en Solängel som också deltar i ett fiberbyte jag råkade gå med i. Det är vacker gotlandsull som hon färgat och kardat med lite tencel (mintchokladkolan ligger i frysen och väntar på att det skall bli dags för lördagsgodis). Fick rådet att vara lätt på handen, var bara tvungen att tömma spinnrocken för att testa, och de långa vackra ullfibrerna bara flöt in i den:-). Tencelfibrerna verkade inte riktigt vilja vara med, de separerade ut sej själva, men jag tvingade in dem. Det var väl min motvilja mot ickenaturfibrer som skrämde upp dem (vet att tencel är träfiber). Nu skall jag bara spinna resten och tvinna. Det senare tycker jag tyvärr är ganska tråkigt, men det är kanske som montering när man stickar och betyder att jag bara har mer att lära i ämnet….

6 kommentarer

 1. Tvinna behöver man ju inte tänka så mycket för att göra, och så går det ganska snabbt. Men vad fint det blir! 🙂

 2. Det är kanske det samma med Tencel som med silke, som inte kardas het med, det vill gärna vara för sig själv, men jag tycker det är fint, ger lite extra till garnet. Men tvinna, DET är tråkigt ger dig helt rätt!
  Snyggt blir det!!!
  Margaretha

 3. Underbara fibrer. Några planer?

  Jag är väldigt dålig på att tvinna – blir för löst… Antar att jag abra vill ha det färdiga resultatet snabbt. Eller så är det för att jag så lätt blir distraherad av dator, TV, katten, sambon… allt annat som är roligare än att tvinna. Tvinning kräver mer än man tror av uppmärksamhet för att det ska bli bra…

 4. Hur gör man när man tvinnar? Jag har spunnit min första slända full, men vet inte hur jag går vidare…

 5. Helylle – jag är ingen spinnexpert…men kort förklarat, när man tvinnar har man två trådar som man tvinnar om varandra åt notsatt håll mot när man spinner…förstår du min förklaring?

Kommentarer är stängda.