Knitwork Stockholm 2017

Jag har varit på det trevliga arrangemanget Knitwork Köpenhamn två gånger, men snart kommer Knitwork till Stickholm också. Jag skall endast hålla en kurs för programmet ser spännande ut och jag räknar med att gå på något föredrag eller kurs själv också och så vill jag ju hinna med lite ”hyggestrik”.[unordered_list]Datum:
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, 
Stockholm

[/unordered_list]

[box border=”full”]Sticka blommiga ränder
Blommiga ränder kan stickas med slätstickning eller rätstickning emellan. Man kan välja om mellanrummet mellan blomränderna skall ha samma färg som blommorna eller inte. Det går att variera mönstret genom att placera blommorna rakt över varandra eller förskjuta mönstret vilket ger nya mönstereffekter. De blommiga ränderna kan användas som dekorränder eller fylla hela ytor, allt efter smak.

Vi kommer att prova att sticka mönstret fram och tillbaka samt runt på rundsticka. Ta med stickor och garn i minst två kontrasterande färger. Blommiga ränder går att sticka i alla garngrovlekar, tag gärna med lite olika garner, men välj hellre ett lite grövre än ett tunt garn, att börja provsticka i. Välj gärna en kort rundsticka när du skall sticka runt så behöver du inte lägga upp så många maskor. Anteckningsmaterial, virknål och sax brukar vara bra att ha med.

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka (om du vill prova att sticka mönstret runt).[/box]
Ser verkligen fram emot detta härliga event. Kommer du?

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Knitwork.[/box]

[hr]

15 kommentarer

 1. Jag velade lite mellan mönsterna Viktoria och Åslög då båda är så fina (och båda hamnade i mina favoriter), men kom till slut fram till att Åslög är min favoritmönster – det ser ut som en kofta som jag skulle använda hela tiden, som säkert skulle bli den där koftan som jag alltid myser i hemma. Skulle i såna fall sticka den i någon neutral färg (och kanske ta på mig en färgglad Viktoria till när jag behövde lämna huset)!

 2. Min favorit bland alla dina fina modeller är Åslög. Snygg helt enkelt. Den blir förmodligen mitt nästa projekt. Kram på dig!

 3. Alltså, Det är sanslöst svårt att välja mellan alla dina fina grejer. Men jag tror ändå det blir Lars. Eller Vilja. Nä, Lars. Tror jag. Eller Vilja i grönt?

  Jag bestämmer mig för Lars. Lars blir det.

 4. Jag valde mönstret Petra, för att det var så bra konstruerat och mössan/baskern satt som en smäck!

 5. Ärna! Såg den i stickkalenderna å föll direkt.
  Det är flätoket som tilltalar mig, det blir som ett smycke runt halsen.
  Enkel men med en bra detalj, har en föraning om att detta är …. bara ett varv till stickningen jag behöver härnäst.

  Många härliga designs!

 6. Sjalen Bärtil är bland det sötaste jag sett! Den ligger i min kö och ska upp på stickorna snart 🙂

 7. Skulle så gärna gå men har inte råd själv.
  Så många av dina fina mönster att välja mellan, men för mig stack Vilja ut. Så fin kontrast mellan de grafiska lodräta ränderna och de mjuka, spetsliknande tvärränderna. Och detaljerna, hur tumkilen magiskt växer fram ur handens mönster! Imponerande!

 8. Agata 2 blev de, alla är snygga men agata med olika mönster på olika delar fastnade jag för.
  Tyvärr är jag nybörjare har bara stickat ett par månader men jag älskar de.
  Har tovat en hel del innan då jag hade åsenfår förrut.

 9. Jättesvårt! Men om man måste välja någon så tar jag Wendela. Den är så stilig och rött och svart är läckra färger som passar bra ihop.

 10. Fyrverkeri! Denna skulle jag gärna vilja sticka! Blev galet inspirerad av alt garn jag hittar har nere i nya Zeeland och det är verkligen dags att öva på de inhämtade kunskaper kring belissmönster. Blommiga ränder skulle också bli jätte fint i detta garn tror jag, så det vore toppen om man kunde lära sig ytterligare något nytt.

 11. Celeste är min största favvo men inte den enda.
  Hur snygg som helst å ett så passande namn. Såg den live på sy och hantverksmässan och efter det hamnade den på att göra listan!!

 12. Tussilago är min nya favorit, enkel och klassisk sjalform med en vacker utsmyckning nertill 😀

 13. Jag gillar vanten Tekla. Faktiskt så mycket att jag väljer den, fast jag redan har köpt mönstret. Om jag vinner ger jag mönstret till en vän, så kan vi sticka tillsammans. <3

 14. Min favorit är koftan Åslög. En kofta som man skulle längta efter att få krypa in i varje dag. Till synes enkel, men med effektfullt mönster. Rustik och vacker.

Kommentarer är stängda.