Lånad utan lov

I måndags försvann Klarabella från butiken. Kan inte låta bli att fundera på om hon försvann till samma ställe som Gloria försvann till för drygt ett år sedan, (de är ju båda stickade i samma garn). Ser ibland att det försvinner ett nystan här och där utan att det betalas för det och blir alltid lika ledsen, men när det försvinner handstickade plagg så känns det mer personligt. Det ligger ju så många timmars arbete bakom. Kan bara hoppas att de blir väl omhändertagna där de är nu. Slutar ändå aldrig att hoppas på att de ändå skall komma tillbaka någon gång… på något sätt…
Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt

28 kommentarer

 1. Fy vad trist!! Jag skulle bli galen om saker försvann hos mig. Undrar om de har mage att använda plaggen också? Det skulle ju kännas väldigt olustigt att se din vackra sjal ute på stan på någon annan. Dyker den upp i Sundsvall så lovar jag att rycka tillbaka den 😉

 2. Usch så trist!!

  Jag kommer antagligen inom butiken imorgon :-). Tyvärr är jag urdålig på Gbg. Jag har mest kunskap om Falkenberg och söderut, har varit väldigt lite i Gbg faktiskt. Hoppas ändå att du hittar roliga ställen att besöka!

 3. men va fräckt….hur kan dom sen använda dessa med gott samvete?

  Det är så tråkigt när nåt sånt händer

  Ha det gott

 4. Hur har man bara mage???? Man kan ju ändå inte bära plagget, eller har man mage till det också.
  Håller tummarna att de kommer fram så småningom.

 5. Det är helt ofattbart va fräckt.
  Man utgår ju ifrån att dom som kommer in i en garnaffär gillar att sticka,hur har man ”mage”att plocka med sej grejer.UCH!!!!!

 6. Jag har svårt att tro att ”lånaren” sover gott om natten. Jag tror dessutom att sjalen kliar förskräckligt om axlarna. Jättetråkigt!

 7. Vilket sätt! Jag trodde nog som Annelie. Går man in i en garnaffär så gör man det för att känna på och köpa garn, inte ”låna” saker och att det bara var genom-ärliga människor som gick till garnaffärer! Surt…….!

 8. Jag blev helt ärligt förvånad när jag läste det här inlägget, men sen kom jag ju på att det finns oärliga ruttna människor överallt. Fruktansvärt tråkigt är det hur som hellst och jag skulle bli apgalen och misstänksam. Trist som sagt…

 9. Åh, så förbannad och besviken du måste vara. Man tror ju att folk är ärliga – men si det fanns en och annan som inte kunde hålla fingrarna i styr.

 10. Tack för en trevlig kväll med tema påsvirkning!
  Helt osannolikt fräckt, lågt och astråkigt. Man blir så ledsen när man hör att sånt här händer. Söger som annan kommentator -Ser jag den på stan rycker jag av den 😉

 11. Helt otroligt. Fattar verkligen inte hur någon kan med. Kanske är läge att larma plaggen?
  Hur hade du det i Gbg förresten?

 12. Jag kan för mitt liv inte fatta tar folk stickade plagg bara så där. Hur är de funtade, fick man tag på sådana så……

  Fy så elakt och missunsamt känns det som.

  Sjalen är så snygg så alla där nere får hålla uppsikt när man är ute.
  Jag blir så förbannad på ren svenska. Jag kommer nog att gå och muttra över detta ett långt tag.

  En jättekram till dig

 13. Näää… gud så trist! Jag vet att jag inte borde bli förvånad, men jag blir det i alla fall. Hur kan de!! Tyvärr sover de förmodligen hur gott som helst. Grrr. /Matilda

 14. De är så man mår illa, all kraft och tid du lagt på de, så bara tar nån de, jag blir så ledsen för sånt.
  Stackars dej.
  Må så gott.
  Eva.

 15. Jag förstår inte riktigt hur man kan vara så tjaa, cool och bara sno något utan att det syns på en. Jag skulle bli högröd i ansiktet och förmodligen skulle hjärta slå så högt att alla skulle höra det. Var har folk sitt samvete?

  Trist. Kom ju in i butiken precis när Triinu ringde dig och berättade. :-/

 16. Tack för alla kära och värmande kommentarer….det käns mycket bättre med allt ert stöd.
  På något underligt sätt så hoppas jag ändå att plaggen används, annars är ju allt mitt arbete i onödan…
  Och ryck ynte sjalen av någon…jag har sålt garn till flera (även om färgen inte är exakt densamma).

 17. Att folk kan vara fräcka visste jag, men det är ändå väl magstarkt! Visst händer det att man blir bestulen och det är tråkigt, men än så länge har det varit små saker för min del. Det här är ju inte direkt något som kan ”råka” slinka ner i väskan utan helt överlagt!!

 18. Så vidrigt fräckt! Man tror ju inte sånt kan hända, hur kan vederbörande bära detta utan att skammen syns lång väg i ansiktet? Men det finns tydligen folk som är hur fräcka som helst.

  Ha det så gott, och hoppas att du aldrig mer ska råka ut för något liknande!

 19. Usch! Jag kan verkligen inte förstå hur folk kan göra så. Det är så himla fräckt och hur ska vederbörande kunna använda sjalen då den är stulen? Jag är nog blåögd och naiv men jag slutar aldrig att förvånas hur folk gör trots att det händer så mycket konstiga saker! Hoppas den kommer tillrätta.

Kommentarer är stängda.