London…wooohoooollll!

Har tillbringat ett par dagar i den Brittiska huvudstaden.

Målet var framför allt The Knitting and Stitching show på Alexandra Palace. På denna omtalade mässa kan man köpa det mesta som har med broderi, stickning och liknande att göra från hur många utställare som helst.

Vackraste nystanet såg jag här (hampa).

Jag köpte faktiskt inget hos Jamiesons, trot eller ej!

Däremot handlade jag det mest fantastiska alpackagarnet från en brittisk besättning hos Purl alpaca design.

Att värna om det inhemska verkar vara stort i GB, så jag köpte även brittisk Wensleydaleull, jag säger bara wow! Det är kanske något att tänka på här hemma, mer svensk ull! Förutom shopping fanns det massor av utställningar med broderi, stickat, lapptäcken och annat, otroligt inspirerande. Det fanns även ett stort antal workshops, men det hoppade vi över.Två dagar räckte till allt (förutom workshops), men en hade varit för lite.

Hann även in en sväng på V&A för att titta på utställningen Ballgowns och denna fantastiska stickade silkeströja från 1600-talet.

Många fina inköp, garn, ull, handgjorda porslinsknappar, slynggaffel (med extra feature, mer info kommer när jag kommit lite längre med  testandet), broderigarner, nålar, gulliga dragkedjor, några tidningar och mycket mer. Jag är SÅ nöjd….och trött….

2 kommentarer

  1. Åh jag längtar dit! Det är två år sedan jag var där och det var så kul!!
    Träffade du Ziggy Rytka, mannen med slynggaffeln, och såg hur snabbt han slyngade?
    Gå på workshop om du åker dit igen. Det är också en upplevelse!!

Kommentarer är stängda.