Nordiskt sticksymposium 2018, Estlands Nationalmuseum

Sticksymposiet erbjöd långtifrån bara kurser, det var också massor av intressanta föreläsningar om stickning från Estland, Lettland och Ryssland.
En dag åkte vi på utflykt till Estlands Nationalmuseum i Tartu, en helt fantastisk byggnad (som jag inte fick med på bild) med mycket bra och intressanta utställningar. Vi fick möjlighet att se 4 utställningar med guide vilket egentligen var mer än jag orkade smälta på en dag.De två bästa var tillfälliga, den ena handlade om folkdräkter från olika landsändar visade utifrån årstid. Så mycket intressant textil och överallt hängde en vante, den ena vackrare än den andra. Jag undrar hur många vantar jag sett under detta symposium (och jag vill sticka dem nästan alla).
Den andra utställningen visade upp Anu Rauds gobelänger,
jag har bara ett ord…magiska! Vi hade också äran att få dem förevisade av henne själv, vilken kvinna!
Om jag tänker efter var även den permanenta utställningen om Finsk-ugriska folk även jättebra. Utställningen om Estlands utveckling såg jag sist så den orkade jag inte ta till mej, men den finns ju kvar, detta är ett museum att komma tillbaka till.