Nu börjar det ta sig

och den virkade kappan har till och med fått en krage.

Kragen är nog den enda del till denna kappa som jag endast virkat 1 gång! Kragen verkade lite liten först, men det blev bra när jag sytt (den enda sömmen, allt annat är virkat) fast den.
Nu återstår ”bara” fästa trådar, kantning, slejf, knappar och att fästa fler trådar, under tiden skall jag fundera på om jag skall göra fuskficklock (har inga fickor). Här vill jag gärna ha råd – ficklock eller inte? Det är det på bilden men jag känner mej osäker.
Detta är ett perfekt projekt när jag sitter i solen på terrassen och njuter av vår nylagda gräsmatta och vår vissnade torkvinda. Jag lovar att den inte vissnat av allt för idogt användande….den är nog bara sur för att den inte brukar få vara midsommarstång.

4 kommentarer

  1. Jag röstar för ficklock, tror att det ser mer arbetat ut då. Den blir fantastiskt läcker :o) /Birgitta

  2. Jag tror att någon form av ”utsmyckning” lyfter koftan. Det kan vara ficklock, en färgkant eller varför inte utanpåfickor med färgkant.

    Glad midsommar!

Kommentarer är stängda.