Nu börjar det ta sig

och den virkade kappan har till och med fått en krage.

Kragen är nog den enda del till denna kappa som jag endast virkat 1 gång! Kragen verkade lite liten först, men det blev bra när jag sytt (den enda sömmen, allt annat är virkat) fast den.
Nu återstår ”bara” fästa trådar, kantning, slejf, knappar och att fästa fler trådar, under tiden skall jag fundera på om jag skall göra fuskficklock (har inga fickor). Här vill jag gärna ha råd – ficklock eller inte? Det är det på bilden men jag känner mej osäker.
Detta är ett perfekt projekt när jag sitter i solen på terrassen och njuter av vår nylagda gräsmatta och vår vissnade torkvinda. Jag lovar att den inte vissnat av allt för idogt användande….den är nog bara sur för att den inte brukar få vara midsommarstång.

,

4 Responses to Nu börjar det ta sig

 1. Paradiset Kaos 23 juni, 2010 at 12:44 #

  Jag skulle nog hoppa över ficklocken tycker att det ser finare ut när jag tittade på mönsterbilden.

 2. Anonymous 24 juni, 2010 at 10:43 #

  Jag röstar för ficklock, tror att det ser mer arbetat ut då. Den blir fantastiskt läcker :o) /Birgitta

 3. Anna 24 juni, 2010 at 16:44 #

  Jag tror att någon form av ”utsmyckning” lyfter koftan. Det kan vara ficklock, en färgkant eller varför inte utanpåfickor med färgkant.

  Glad midsommar!

 4. Pinneguri 25 juni, 2010 at 14:50 #

  Maria, det ligner jo på den jakka til den dama jeg overfalte på gata, det der? (Stakkars dame forresten ;o)