Ovant sätt att fodra

När kursen i folklig dräktsömnad tog slut kom jag helt av mig med mitt folkdräktsinspirerade liv. Nu är det framme igen och jag fortsätter att sätta i foder. Jag är van vid att man syr ihop fodret först och sedan syr i det, men icke här. Först sätter man i bakstycket och fäster det mot kanter och sömmar. Sedan är det dags att göra samma sak med framstyckena. Allt sys för hand med små stygn som skall synas, men bara lite. Hängslena har jag inte börjat med, men jag är i alla fall igång. Det läckra fodertyget köpte jag i Japan, känns kul att använde det just i detta sammanhang.

3 Responses to Ovant sätt att fodra

  1. nattugglan 17 maj, 2011 at 10:08 #

    vilket jobb..men va fint det blev..

  2. ylva 17 maj, 2011 at 10:09 #

    Fantastiskt vackert!

  3. Hélène Magnússon 17 maj, 2011 at 10:47 #

    Nice!