På garnjakt i Palermo

Med vägledning av Gomitolinas recensioner (och karta på Ravelry) hittade jag två garnbutiker i centrala Palermo.

Snubblade dessutom över två till på egna vandringar. Observera att en av dem är generalagent för Mölnlycke! Det fanns massor av garn i alla fyra men inget jag saknade;-).

Tröstshoppade istället två böcker på italienska om stickning och virkning (är man nörd så är man).
Fick faktiskt nytta av det jag lärt mig i böckerna då jag, efter att man i ”security check” på Catanias flygplats scannat min väska 5 gånger, med hjälp av det nylärda italienska ordet uncinetto (virka), till kontrollanternas stora glädje, lyckades komma fram till att det var min virknål som såg skum ut vid scanningen. Maglia = sticka på samma språk.
Mest inspirerande i Palermo var utan konkurrens mosaikerna i Capella Palatina, fast när alla gick och beundrade de fantastiska guldmosaikerna med helgon, martyrer, lärjungar, Jesus och annat, var jag helt betagen av alla fina bårder och grafiska mönster. Vilken mönsterskatt! Tur att man har en duktig fotograf som följeslagare.
På hans blog finns massor av fina bilder från vår resa till Sicilien..och ännu fler kommer nog längre fram (har inte vågat fråga hur många bilder han tog men det är skönt att digitala bilder är lättare att hantera än traditionell film (de var nog bara 5 som kom med hem)).