Sockmekanik

IT-konsulter kan man alltid lita på! När tidigare arbetskollegan hittade sin mors gamla sockstickningsmaskin från 1907 i källaren ringde han givetvis för att höra om jag ville titta på den. Närmsta målet är att under sommaren försöka sticka något på den, helst ett par sockor till IT-konsulten:-).
Alla tips och råd mottages med största tacksamhet.

8 kommentarer

  1. Vilken grej! Hoppas att du lyckas lista ut hur man använder den. Jag ser fram emot att läsa här så småningom vad det kan bli för något stickat på den.

  2. Låter himla spännande. Pröva att leta efter böcker/skrifter på KB de har det mesta som finns tryckt i Sverige. Kanske finns det något om hemstickningsmaskiner för sockor.

  3. Om du bara får igång den går det att sticka sockor utan söm på den om du kan sticka runt – alltså först på ena nålbädden åt ena hållet och sedan på den andra nålbädden åt andra hållet. Annars var det vanligare att man stickade sockor på de gamla runda stickmaskinerna. Det finns t.o.m. filmer på YouTube http://www.youtube.com/watch?v=u40IM5V1Zg8&feature=related
    Om du få igång den kan du kanske sticka en halsduk till IT-konsulten. Maskinen ska ju kunna sticka resårstickning.

  4. Vad kul! Din maskin ser häftig ut. Den jag hittade har ett häfte med instruktioner till sockor, men maskinens nålbädd är rund. Jag vet inte hur detta skiljer sig praktiskt från din då jag inte har fått igång den än. Hojta om du vill att jag ska ta med mig häftet så du kan bläddra i det nästa gång jag passerar. /Matilda

Kommentarer är stängda.