Stickstämma 2010, Brodera på stickat

Britt-Marie Christofferson har överfört broderier som vanligen görs på tyg till att utföras på stickat material och utnyttja maskornas ”rutmönster”. Det blir ganska enkelt och styrt att brodera, vilket jag gillar som inte kan brodera, samtidigt funkade det ganska bra att sväva ut i lite mjukare former (kände mig otroligt vågad). Tycker att man får mycket effekt utan att det är allt för svårt. Jag har för ett par år sedan gått en kurs i samma ämne för Britt-Marie, då hade hon komprimerat ihop en hel läsårskurs till en enda helg så jag har en hel pärm med stygn där jag bara har hunnit prova ett fåtal. Nu känner jag sug på att brodera upp alla!

3 Responses to Stickstämma 2010, Brodera på stickat

 1. Maria 10 augusti, 2010 at 10:26 #

  Det blir ju urtjusigt att brodera på stickat!Kul att du har så mycket tips att kolla in nu.
  Maria

 2. Ulla-Bella 10 augusti, 2010 at 13:42 #

  Det ser utrolig flott ut:)

 3. Susanna i Seattle 11 augusti, 2010 at 17:10 #

  Som du, tycker jag det här ’kontrollerade’ broderiet är vansinnigt roligt. Det blir fint även om man inte är van brodös. Min kurs var 3 timmmar på symposiet men jag skulle jättegärna vilja spendera en hel helg med detta.

  Tjusiga prover!