Stickstämma i Bollnäs

Jag har tillbringat senaste dagarna på stickstämma i Bollnäs med omgivningar.
Med hem har jag massor av inspiration och otaligt många bilder på detaljer av vackert mönstrade Hälsingetröjor,
och annat textilt som det kommer ta år att sortera. Vi har sett massor av tröjor på bla Hälsninglands museum i Hudiksvall, Delsbo Forngård, Löka i Alfta och Edsbyns museum. Det har varit massor av intressanta föreläsningar som handlat om tröjor, hjärtvärmare och mönster på olika sätt.
Ett antal workshops har jag också hunnit med, alla knutna till traditionen och kanterna på sticktröjornas liv och ärmar.
Förutom flossan har det varit garanterat långsam och krånglig stickning, det ligger många timmars fokuserad stickning på tunna stickor bakom dessa  lappar.Kursen för hjärtvärmaren från Järvsö (som jag bär helt fel på bilden, men vad gör det) missade jag, men jag kommer absolut att sticka mej en. Jag skall också leta fram garnet jag inhandlade förra gången i Hälsingland, måhända blir det äntligen en Bjärbo/Delsbotröja. Programmet har varit väldigt späckat och intressant, idag är det skönt att vila.