Strik Bornholm 2018 (7 – 9 september)

[unordered_list]Datum: 7 – 9 september 2018
Plats: Allinge, Bornholm
[/unordered_list]

Även i år har jag blivit inbjuden till det fantastiska evenemanget Strik Bornholm. Jag ser fram emot ett par härliga dagar på den fantastiska ön Bornholm tillsammans med glada och entusiastiska stickare. Jag kommer dessutom att hålla några kurser:[box border=”full”]Prova på att sticka Tulpanmönster (fredag 7/9 kl. 13-16)
Tulpanmönstret är mycket dekorativt, antingen som kant på ett plagg eller heltäckande som en hel blomsteräng. Mönstret ser mycket avancerat ut, men är inte alls svårt att sticka, man stickar med 3 färger men bara med en i taget. Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt.

Ta med garn (gärna några olika kvaliteter/grovlekar) i 3 färger att provsticka i och passande stickor (även när man stickar fram och tillbaka används sticka som är öppen i båda ändarna; strumpstickor eller rundsticka).  Anteckningsmaterial, virknål och sax brukar vara bra att ha med. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor och gärna ha provat att sticka runt.

Prova på att sticka magiska ränder (lördag 8/9 kl. 13-16)
När man stickar den enklaste varianten av magiska ränder får man ett resultat som är tvärrandig på ena sidan och långrandig på den andra, det känns nästan som ett partytrick! Tekniken är enkel och lätt att lära och vi börjar med att sticka en handledsmudd. Hinner vi med blir lite rutor och prickar också.

Till detta behöver du ett mellangrovt garn (c:a 200m/100g) i 2 kontrasterande färger och strumpstickor 4 mm. Stickar du hellre Magic lopp går detta lika bra (detta lär vi inte ut under kursen, då fokuserar vi på de magiska ränderna). Sax, nål, virknål och anteckningsmaterial kan också vara bra att ta med. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt på strumpstickor (eller magic loop).

Prova på att  sticka fiskbensflätor (söndag 9/9 kl. 9-12 )
Fiskbensflätan är en lite annorlunda fläta som man kan sticka utan hjälpsticka. Mönstret kan stickas på lite olika sätt (jag har valt ett av dem) och kallas caliper cables på engelska. Fiskbensflätorna är användbara och passar på det mesta, till exempel  halskragar, muddar, vantar och liknande, men även på sjalar.

Vi kommer att prova att sticka mönstret fram och tillbaka samt runt på rundsticka. Ta med stickor och garn. Fiskbensflätorna går att sticka i alla garngrovlekar, tag gärna med några olika att prova i, men välj hellre ett lite grövre än ett tunt garn att börja provsticka i (ljust garn är alltid lättare att se i). Välj gärna en kort rundsticka när du skall sticka runt så behöver du inte lägga upp så många maskor. Anteckningsmaterial, virknål och sax brukar vara bra att ha med. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka (om du vill prova att sticka mönstret runt).

[/box]Ser verkligen fram emot detta härliga event. Kommer du?

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Strik Bornholm.[/box]

[hr]