Strik Bornholm 2018 (7 – 9 september)

Datum: 7 – 9 september 2018
Plats: Allinge, Bornholm

Även i år har jag blivit inbjuden till det fantastiska evenemanget Strik Bornholm. Jag ser fram emot ett par härliga dagar på den fantastiska ön Bornholm tillsammans med glada och entusiastiska stickare. Jag kommer dessutom att hålla några kurser:

Prova på att sticka Tulpanmönster (fredag 7/9 kl. 13-16)
Tulpanmönstret är mycket dekorativt, antingen som kant på ett plagg eller heltäckande som en hel blomsteräng. Mönstret ser mycket avancerat ut, men är inte alls svårt att sticka, man stickar med 3 färger men bara med en i taget. Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt.Prova på att sticka magiska ränder (lördag 8/9 kl. 13-16)
När man stickar den enklaste varianten av magiska ränder får man ett resultat som är tvärrandig på ena sidan och långrandig på den andra, det känns nästan som ett partytrick! Tekniken är enkel och lätt att lära och vi börjar med att sticka en handledsmudd. Hinner vi med blir lite rutor och prickar också.Prova på att  sticka fiskbensflätor (söndag 9/9 kl. 9-12 )
Fiskbensflätan är en lite annorlunda fläta som man kan sticka utan hjälpsticka. Mönstret kan stickas på lite olika sätt (jag har valt ett av dem) och kallas caliper cables på engelska. Fiskbensflätorna är användbara och passar på det mesta, till exempel  halskragar, muddar, vantar och liknande, men även på sjalar.
Ser verkligen fram emot detta härliga event. Kommer du?

Anmälan görs till Strik Bornholm.
Kommentarsfältet är stängt